Riversajd ponovo pod vodom: "Noćas smo prepušteni ulici"

Mještani pitaju "da li u Beranama postoji Centar za socijalni rad i čemu služi", iz lokalnog udruženja pozvali Vladu da se uključi u rješavanje situacije

20952 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Udruženje za podršku Roma i Egipćana
Foto: Udruženje za podršku Roma i Egipćana
Ažurirano: 17.12.2022. 14:28h

Iz Udruženja za podršku Roma i Egipćana iz Berana saopštili su da je tamošnje naselje Riversajd ponovo poplavljeno, usljed novih obilnih padavina.

"Ljudi su izašli iz svojih kuća i opet su ugroženi pripadnici RE populacije koji žive u tom naselju. Ovo je posljedica što je samo naselje napravljeno do obale Lima, a kuće su montažne i veliki problem je što naselje više nije za život i nije uslovno", navode iz udruženja.

Apelovali su na nadležne da se hitno pristupi rješavanju problema mještana, a mole i da se u sve uključi i Vlada.

Nikola Raičević iz tog udruženja pozvao je Vladu da pomogne mještanima naselja Riversajd, da se konačno počne raditi na tom problemu, uz napomenu da u tom naselju "ima dosta djece koja zaslužuju zdravu životnu sredinu, zdrave uslove života uslove stanovanja, a ne da žive u ovakvim katastrofalnim uslovima".

Izvršni direktor udruženja Sultan Beća napominje da je situacija alarmantna i da se u naselju više ne može živjeti, te da se hitno moraju uključiti svi nadležni da se to pitanje riješi.

"Da li postoji Centar za socijalni rad"

Iz Udruženja za podršku Roma i Egipćana naglašavaju da su mještani zbog poplave van kuća sa djecom i da nemaju gdje da spavaju.

"Kako su prognani sa Kosova 1999. godine, tako su sad zbog poplave ko zna koje po redu van svojih ionako loših montažnih kuća, pa nocas nemaju gdje da noće", dodaju.

Riversajd poplava
foto: Udruženje za podršku Roma i Egipćana Berane

Kazali su kako se mještani pitaju da li u Beranama postoji Centar za socijalni rad i čemu služi.

"Pitamo se zašto nas niko iz Centra nije obišao i zašto nam ne ponude pomoć? Je li Centar postoji zbog ugroženih siromašnih ili da pomogne u kriznim situacijama. Ni prilikom nedavne poplave prije par nedjelja Centar nam nije ništa pomogao", navodi se u saopštenju.

Iz udruženja apeluju na nadležne da se urgentno pomogne da se mještani negdje smjeste i da se pomogne u hrani, jer su "svi iseljeni sa starima, sa djecom, pri čemu ima veliki broj djece".

"Ovaj apel upućujemo urgentno, nadajući se da će nas neko čuti, jer smo prepušteni ulici noćas", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: