Đurović čestitala Hanuku

“Sjećanje na borbu za slobodu i čuvanje identiteta i tradicije njegujemo kao trajno i nepresušno nadahnuće, a čuvajući svoje duhovno bogatstvo svakodnevno doprinosimo napretku ljudske zajednice kao cjeline”, navodi se u čestitki Đurović

4964 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović čestitala je Hanuku pripadnicima jevrejske zajednice u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Đurović je kazala da je Hanuka jedan od najradosnijih jevrejskih praznika, praznik svjetlosti, simbol nade i čuda, i vjere u bolje sjutra.

“Sjećanje na borbu za slobodu i čuvanje identiteta i tradicije njegujemo kao trajno i nepresušno nadahnuće, a čuvajući svoje duhovno bogatstvo svakodnevno doprinosimo napretku ljudske zajednice kao cjeline”, navodi se u čestitki Đurović.

Đurović je rekla da jevrejski narod, kao vječiti primjer borbe za opstanak, u vremenima punim izazova, predstavlja vodilju ostalim narodima.

“I podsjećanje svima da čuvamo ono što je najdragocjenije, a to su mir, razumijevanje, tolerancija i poštovanje drugog”, dodala je ona.

Đurović je vjernicima poželjela da Hanuku provedu u zdravlju i sreći sa porodicom i prijateljima, radujući se darovima života “na kojima uvijek moramo biti zahvalni”.

Bonus video: