Abazović: Podgorica svjedoči da su riješenost, solidarnost i nesebičnost siguran put razvoja

Premijer je poručio da građani CG i Glavnog grada i danas dokazuju potrebu i spremnost da Podgoricu razvijaju kvalitativno, suštinski - infrastrukturno

10429 pregleda 3 komentar(a)
Abazović, Foto: BETA/AMIR HAMZAGIC
Abazović, Foto: BETA/AMIR HAMZAGIC

Predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, uputio je čestitku povodom 19. decembra, Dana oslobođenja i Dana Glavnog grada Podgorice.

"Ovaj datum podsjeća nas na Podgoricu kao simbol neustrašivosti, podviga i upornosti u Drugom svjetskom ratu. Ona svjedoči da su riješenost, solidarnost i nesebičnost, jasna i poštena vizija njenih građana, siguran put do ostvarenja brze i uspješne materijalne obnove i razvoja", kazao je Abazović.

Poručio je da građani Crne Gore i Glavnog grada i danas dokazuju potrebu i spremnost da Podgoricu razvijaju kvalitativno, suštinski - infrastrukturno.

Prema njegovim riječima jačanje i širenje lokalne i regionalne infrastrukturne platforme, otvara nove perspektive razvoja Glavnog grada, koji ima dominantan geostrateški potencijal u odnosu na cijeli region.

"Podgorici treba ravnomjerni i izbalansirani razvoj koji podrazumijeva poštovanje principa održivosti u čijem centru je pojedinac i potreba svakog građanina, kao i očuvanje i revitalizovanje narušenih ili ugroženih prirodnih ljepota", kazao je Abazović, a navodi se u saopštenju Predsjednika Vlade Crne Gore.

Dodaje da stabilne finansije, pristupačnost i transparentnost u postupanju i poslovanju administracije, digitalizacija, pravac je u kom menadžment grada ima prostora za napredovanje.

"Držimo da su zaštita zajedničkih prirodnih dobara, naročito vodoizvorišta, riječnih tokova i očuvanje basena Skadarskog jezera, bolji odnos prema gradskom prostoru, održivo valorizovanje hidro, energetskog, turističkog i agrarnog potencijala cijele Zetske i Bjelopavlićke ravnice, te investiranje u Aerodrom, željezničku i putnu mrežu, urgentni ali i inspirativni izazovi i zadaci koji stoje kako pred državnom administracijom, tako i pred aktuelnom i budućom lokalnom samoupravom", saopštio je Abazović.

U uvjerenju da će se, kako kaže, u budućnosti neupitno poštovati osnovni principi prava, demokratije i javnog interesa, te da će Podgorica ubrzo dobiti vlast koja proističe iz slobodno izražene volje građana na posljednjih lokalnim izborima na radost svih građana Glavnog grada i države, još jednom vam čestitam Dan Podgorice.

Bonus video: