Vešović: Još jedan datum koji proslavljamo sa zarobljenim lokalnim institucijama

"Podgorica je centar Crne Gore, zamajac svih dešavanja, pokretač i predvodnik procesa napretka društva u cjelini. Sa novom lokalnom upravom, ovaj napredak biće ubrzan, a grad će konačno početi da se razvija kao jedna moderna metropola", poručio je Vešović

3727 pregleda 1 komentar(a)
Vešović, Foto: Prava Crna Gora
Vešović, Foto: Prava Crna Gora

Ovo je datum koji treba da bude putokaz budućim generacijama, šta znači sloboda i borba za slobodu, ali i još jedan datum koji proslavljamo sa zarobljenim lokalnim institucijama, kazao je predsjednik Odbora Prave Crne Gore Podgorica, Stefan Vešović.

To je saopštio povodom 19. decembra Dana oslobođenja Podgorice, koji čestitao građanima Glavnog grada.

"Podgorica je centar Crne Gore, zamajac svih dešavanja, pokretač i predvodnik procesa napretka društva u cjelini. Sa novom lokalnom upravom, ovaj napredak biće ubrzan, a grad će konačno početi da se razvija kao jedna moderna metropola", navodi se u saopštenju Medijskog tima Prave Crne Gore.

Kako kaže, "drže nas kao taoce, politički mešetari, koji u zarobljenoj Podgorici vide svoju šansu za malo ćara. Đukanović i Vuković, utrkuju se da nam objasne svoju demokratičnost, apostrofirajući da bez njih nema ni Podgorice ni Crne Gore".

Dodaje da, "sat ipak otkucava i uzalud im napori da svoje vrijeme na pozicijama odlučivanja što više produže".

Vešović tvrdi da je riječ o još jednom Danu oslobođenja koji se slavi u atmosferi institucionalnog haosa.

"Lična odgovornost je na Vukoviću, a mnogo veća na njegovom šefu, Milu Đukanoviću. Čovjeku koji nije sposoban ni da čestita bez da veliča svoj rad, pokušavajući da se izjednači sa istorijskim ličnostima koje su nam donijele oslobođenje 1944. godine", kazao je Vešović

"Ovo je Dan oslobođenja koji je najbliži suštini slobode, jer ispunili smo obećanje dato na ovaj dan prošle godine. Još jedno istorijsko oslobođenje Podgorice desilo se 23. oktobra kada smo na izborima smijenili DPS", naglasio je Vešović.

Kako kaže, "taj izraz slobodne volje građana Podgorice još uvijek nije pretočen u institucije, ali pitanje je dana kada će se to desiti".

Ističe da kada se to konačno desi, građani će moći da vide da sve može bolje i kvalitetnije.

"Do tada, slavimo ovaj dan, vjerujući da su bolji dani pred nama i znajući da gore od prethodnih 30 godina ne može", zaključuje se u saopštenju..

Bonus video: