U Ulcinju završni radovi na postavljanju pet polupodzemnih kontejnera duž Bulevara Skenderbeg

Opština će raspisati još jedan tender za nabavku oko 20 kontejnera, koji će biti postavljeni u drugim djelovima grada i prigradskim naseljima

3085 pregleda 2 komentar(a)
Postavljanje polupodzemnih kontejnera, Foto: Samir Adrović
Postavljanje polupodzemnih kontejnera, Foto: Samir Adrović

U Ulcinju su u toku završni radovi na postavljanju pet polupodzemnih kontejnera duž Bulevara Skenderbeg do zgrade Pošte.

Iz Sekretarijata za investicije saopštili su da je projekat vrijedan deset hiljada eura.

”Očekujemo da u narednih nekoliko dana završimo ugradnju kontejnera, koji će sa estetskog ali i ekološkog aspekta, donijeti drugačiju, ljepšu sliku grada”, kazao je “Vijestima” v.d. sekretrara za investicije Minir Karamanaga.

Najavio je da će poslije Nove godine Opština raspisati još jedan tender za nabavku oko 20 kontejnera, koji će biti postavljeni u drugim djelovima grada i prigradskim naseljima.

Istovremeno, sa realizacijom tog projekta, teku pripremni radovi za asfaltiranje Bulevara Teuta i Ulice 28. decembar iza zgrade Doma zdravlja. Tim dvijema saobraćajnicama nedostaje finalni dio asfalta. Karamanaga je kazao da su na Bulevaru Teuta na pet mjesta postavljene prazne cijevi za postavljanje svih vrsta kablova kako investitori ne bi morali da prekopavaju frekventnu saobraćajnicu.

”Očekujemo da će izvođači sa prvim lijepim danima, početi postavljanje asfalta budući da su pripremni radovi obavljeni”, kazao je Karamanaga.

Nije zadovoljan kako teku radovi na izgradnji kanalizacije sa četiri ulcinjska naselja.

”Tu mislim na dinamiku izvođenja radova, ali stanje na terenu je takvo da se brže ne može. Prilikom kopanja za postavljanje cijevi, izvođač radova nailazi na brojne prepreke koje nijesu bile tretirane tenderom, poput izmještanja vodovodnih cijevi, visoko i niskonaponskih kablova i slično. Ali i to pokušavamo da riješimo u hodu”, kazao je on.

Bonus video: