Na Cetinju održana edukativna radionica u cilju prevencije vršnjačkog nasilja

"Kroz interaktivan pristup sa publikom i gostima, postigli smo rezultat svijesti koja se može prenositi i to smatramo jednim od načina za borbu protiv nasilja i osviješćenost od suicida", navodi se u saopštenju

3159 pregleda 3 komentar(a)
Foto: NVO Mreža za sveopšti napredak
Foto: NVO Mreža za sveopšti napredak

Prva radionica pod nazivom "Druga za druga, zajedno smo jači!" u organizaciji NVO "Mreža za sveopšti napredak" i NVO "Osvit" održana je u Agenciji za razvoj i podršku poslovanju na Cetinju.

Iz NVO Mreža za napredak kazali su da je na edukativnoj radionici čiji je cilj prevencija vršnjačkog nasilja bilo riječi o trenutnom stanju u školama, funkcionalnosti obrazovanja, odrastanju, kao i slučajevima suicida i vršnjačkog nasilja.

Na radionici su govorili Aleksa Markuš u ime NVO MSN, Vanja Draganić, Dragan Blečić i Tatjana Popović u ime "NVO Osvit".

"Kroz interaktivan pristup sa publikom i gostima, postigli smo rezultat svijesti koja se može prenositi i to smatramo jednim od načina za borbu protiv nasilja i osviješćenost od suicida", navodi se u saopštenju.

Iz ove dvije NVO osudili u odluku osnovnih škola sa Cetinja, Zavoda za školstvo i Ministarstva prosvjete da se ne pojave, što, kako smatraju "pokazuje svojevrsno propadanje sistema obrazovanja Crne Gore".

Bonus video: