Ivanović: Ovo društvo ne prihvata različitost, samo pokornost i prosječnost

"Institucije sistema prozivam vam da ste odgovorni za svaku suzu osobe sa invaliditetom jer niste reagovali iako imate sva ovlaščćenja. Ne mora osoba sa invaliditetom da prijavi svaku diskriminaciju koja je očigledna na svakom koraku. Uradite i vi nešto prvi"
69 pregleda 2 komentar(a)
Miroslava Ivanović, Foto: Luka Zeković
Miroslava Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.09.2017. 13:10h

Slavite različitost, slavite jedinstvenost. Slavite ono što naše društvo ne prihvata, jer prihvata samo pokornost, prihvata prosječnost. Slavimo i budimo ponosni što smo različiti, poručila je okupljenim učesnicima pete Povorke ponosa Miroslava Ivanović predstavnica Udruženja mladih sa hendikepom.

"Želim da poručim svim osobama sa invaliditetom iz svog iskustva kao malog djeteta nijeste teret vi ste biseri. Ne dajte, ne dozvolite da vas iko ugnjetava i ponižava i nemojte sami sebe ponižavati. Shvatite da ste jedinstveni, poštujte sebe i volite se zbog svog invaliditeta, zbog svoje različitosti. Ne dajte da vas zbog svoje različitosti iko neko čini da se osjećate da niste ljudsko biće".

Ivanović je prozvala i institucije sistema i poručila im da su onu krivci za položaj osoba sa invaliditetom u društvu.

"Institucije sistema prozivam vam da ste odgovorni za svaku suzu osobe sa invaliditetom jer niste reagovali iako imate sva ovlaščćenja. Ne mora osoba sa invaliditetom da prijavi svaku diskriminaciju koja je očigledna na svakom koraku. Uradite i vi nešto prvi. Pokažite nam da nismo sami. Pružite nam ruku da se borimo za jednakost i svoje dostojanstvo", poručila je Ivanović.

Bonus video: