Skupljaju paketiće za 3.000 djece

Erste banka i njeni zaposleni donirali su 5.287 eura

5216 pregleda 1 komentar(a)
Sa dobrotvornog doručka, Foto: Privatna arhiva
Sa dobrotvornog doručka, Foto: Privatna arhiva

Fondacija Volonteri Crne Gore pokrenula je akciju za kupovinu novogodišnjih paketića za 3.000 mališana iz socijalno ugroženih porodica u Crnoj Gori. Erste banka i njeni zaposleni donirali su 5.287 eura za kupovinu novogodišnjih paketića, a novac su sakupili na Erste dobrotvornom doručku.

”Zahvalni smo im na prepoznavanju našeg truda, vizije i napora da priuštimo radost mališanima u susret novogodišnjim i božićnim praznicima. Zajedničkim snagama uspjeli smo prenijeti glavnu poruku naše akcije - praznici i radost pripadaju svakom djetetu u Crnoj Gori”, kazala je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Na Erste dobrotvornom doručku, koji je održan u upravnoj zgradi banke, 26 zaposlenih je kuvalo i posluživalo hranu, a skoro 180 zaposlenih iz više gradova, “kupovalo” je doručak dobrotvornim prilogom i glasalo za aktivnost koja će dobiti finansijsku podršku. Za svaki euro koji su zaposleni donirali, Erste banka je usmjerila dodatni euro, uz početni iznos donacije koji je banka izdvojila za svakog prijavljenog kuvara.

Bonus video: