Direktor kolašinskog Komunalnog podnio ostavku

"Ostavku podnosim zbog lokalnih "političkih brojeva" i mandata, ali sa osjećajem ispunjenosti i ponosa načinom na koji sam posao direktora radio od 2018. godine", kazao je Bulatović

5379 pregleda 8 komentar(a)
Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović
Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović

Poslije četiri godine na čelu kolašinskog Komunalnog preduzeća, Milivoje Bulatović, podnio je ostavku na mjesto direktora. To je učinio, kako je obrazložio, zbog "novih okolnosti, nastalih nakon lokalnih izbora održanih 23. oktobra ove godine".

"Ostavku podnosim zbog lokalnih "političkih brojeva" i mandata, ali sa osjećajem ispunjenosti i ponosa načinom na koji sam posao direktora radio od 2018. godine. Za to vrijeme, Komunalno društvo koje sam vodio, bilo uspješni servis svim građanima i turistima Kolašina. Za 50 mjeseci koliko sam bio na čelu preduzeća, isplaćeno je 56 plata pri čemu su zarade povećane. Uplaćeni su svi doprinosi, PDV, u potpunosti je isplaćen reprogram poreskog duga", podsjetio je Bulatović.

Značajno je, kaže, obnovljena mehanizacija preduzeća. Kupljene su, tvrdi doskorašnji direktor, tri kombinovane mašine, kamion sa dizalicom i podizačem za kontejnere, kamion- kiper, tri noža za čišćenje snijega, čistilica za ulice, niskonoseća prikolica,dva vučna posipača za so.

"Imamo jednu od najboljih zimskih službi u Crnoj Gori. Nabavljeno je 100 kontejnera od jednog m³ i pet kontejnera od pet m³. Za četiri godine rada, poslovali smo sa više od 400.000 eura dobiti . Nasuli smo preko 200 kilometara postojećih i probili preko 30 km novih puteva. Postavili smo na desetine novih stubova javne rasvjete, kojom su, nakon gradskog područja, pokrivena sva prigradska i dio seoskih područja" podsjeća Bulatović.

Za vrijeme njegovog mandata, "grad je ukrašen žardinjerama i cvijećem, novim klupama" i na taj način je, objašnjava, stvorena originalna i estetska komunalna prepoznatljivost centralnog gradskog područja.

Od 2018. godine uređene su prostorije i kancelarije Komunalnog, a, kako kaže, Bulatović, "snjegopadnim zimama zaposleni su, zajedno sa rukovodiocima, odgovarali stalnim prisustvom mehanizacije na gradskim ulicama, kao i na prigradskim i seoskim putevima".

"Sve te aktivnosti smo uspješno realizovali, zahvaljujući dobroj saradnji sa rukovodstvom lokalne uprave i nadležnim sekretarijatima, kao i sa svim ostalim partnerima u gradu. Sa pozicije svoje odgovornosti, spremno smo dočekali i brojne investitore koji ulažu u naš grad. Koristim ovu priliku da se zahvalim radnicima, šefovima, administraciji, članovima Odbora direktora Komunalno doo. Uvjeren da smo Kolašin učinili čistom i komunalno uređenom, turističkom adresom Crne Gore. Na današnji dan ne dugujemo nikom ni jedan euro, a na računu imamo sredstva za dvije plate. Sa ponosom odlazim sa mjesta izvršnog direktora", poručuje Bulatović.

On je u novom sazivu SO Kolašin odbornik Pokreta Zajedno gradimo Kolašin, koalicije okupljene oko DPS. Uprkos tome što je opozicioni odbornik, 18. decembra, Bulatović je glasao za izbor Vladimira Martinovića na funkciju predsjednika Opštine Kolašin.

Tu svoju odluku obrazložio je stavom da smatra da "Martinović ima kapaciteta za saradnju i da će raditi za dobro svih Kolaškki i Kolašinaca".

Bonus video: