Zavod za HMP nabavio dva sanitetska vozila

Jedno vozilo je opredijeljeno za jedinicu Zavoda za HMP u Kotoru, a drugo za buduću jedinicu u Gusinju koja će uskoro biti otvorena

1426 pregleda 1 komentar(a)
Nova vozila, Foto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć
Nova vozila, Foto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore nabavio je dva savremena, kompletno opremljena sanitetska vozila, a vrijednost vozila sa svom opremom iznosi 84.987,98 eura.

"Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore realizovao je nabavku dva savremena, kompletno opremljena sanitetska vozila u cilju unaprjeđenja rada službi Hitne pomoći, uslova rada za sve zaposlene Zavoda kao i brže, bolje i efikasnije zdravstvene zaštite za sve građane Crne Gore", navodi se u saopštenju Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.

Dodaju da je sredstva za nabavku vozila obezbijedio Zavod za HMP Crne Gore: jednog iz sredstava opredijeljenih za kapitalne izdatke za 2022. godinu, dok su sredstva za nabavku drugog vozila izdvojena iz ušteđenih sredstava Zavoda.

"Vrijednost vozila sa svom opremom iznosi 84.987,98 eura. Jedno vozilo je opredijeljeno za jedinicu Zavoda za HMP u Kotoru, a drugo za buduću jedinicu Zavoda za HMP u Gusinju koja će uskoro biti otvorena", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju, da je Menadžement Zavoda za HMP Crne Gore na čelu sa direktorom Vukom Nikovićem otpočeo proces modernizacije Zavoda i kao jedan od prioriteta postavio zanavljanje Voznog parka.

Navode da nabavkom novih12 sanitetskih vozila početkom tekuće godine, a sada i isporukom još dva, Vozni park Zavoda je značajno unaprijeđen.

Bonus video: