NVO Breznica: Put Mojkovac - Most na Đurđević Tari opasnost za učesnike u saobraćaju, potrebna potpuna rekonstrukcija

"Nikada ovaj putni pravac nije ozbiljnije rekonstruisan i danas predstavlja "ruski rulet" za sve one koji se njime zapute"

7958 pregleda 4 komentar(a)
Foto: NVO Breznica
Foto: NVO Breznica

Put Mojkovac - Most na Đurđevića Tari potrebno je što prije potpuno rekonstruisati jer predstavlja opasnost za učesnike u saobraćaju.

To su saopštili iz pljevaljske Nevladine organizacije Breznica uz ocjenu da se tim putem nesigurno kretati zbog velikog broja oštećenja i odrona.

“Putni pravac Mojkovac - Budečevica (Most na Tari) je jedan od puteva koji spaja sjever Crne Gore sa centralnim dijelom i star je nekoliko decenija. Nikada ovaj putni pravac nije ozbiljnije rekonstruisan i danas predstavlja "ruski rulet" za sve one koji se njime zapute. Put je pun opasnih krivina, udarnih rupa, a asfalt je na puno mjesta propao. Stalni odroni koji se godinama ne saniraju, njegove česte blokade posle prvog snijega i klizišta koja se stalno javljaju, brojne saobraćajne nezgode koje vrlo često završavaju sa smrtnim ishodima u kojima stradaju čitave poridice, su pokazatelj brutalne nebrige i potpunog izostanka odgovornosti onih donosilaca odluka koji bi nakon tragedija koje se dese morali reagovati i naložiti istraživanje uzroka saobraćajnih nezgoda”, tvrdi izvršni direktor Breznice Milorad Mitrović.

put Mojkovac - Most na Tari
foto: NVO Breznica

Umjesto toga, ističe on, putari na pojedinim kritičnim dionicama postave znak ograničenja brzine ili oko odronulog kolovoza "zamotaju" PVC traku i tako rešavaju problem oštećenog puta.

“I ove zime će vozače na ovom putu dočekati suženja koloviznih traka, odronulo kamenje kao i mreže koje bi sprećavale odrone. Posebno je pitanje koliko će taj put biti prohodan a na njemu je već primjetno povećanje frekvencije saobraćaja nakon otvaranja dionice auto puta Mateševo – Podgorica”, ističe Mitrović.

Tvrdi i da su cijelom dužinom puta odroni, pokidane mreže, klizišta a u Dobrilovini prohodna samo jedna traka.

Bonus video: