Komar: Propusti formalne prirode predstavljaju sitnice

Komar ističe, između ostalog, da je tokom kovid epidemije ostvario "maksimalno angažovanje, do granica fizičkih mogućnosti pokrivanja jednog, dva ili tri mjesta"

9408 pregleda 15 komentar(a)
Komar, Foto: Screenshot/Video
Komar, Foto: Screenshot/Video

Goran Komar, doskorašnji direktor Doma zdravlja u Herceg Novom, reagovao je na posljednje izjave iz Ministarstva zdravlja o njegovoj smjeni. Iz tog resora su prije dva dana kazali da je Komar smijenjen zbog "brojnih nepravilnosti u radu".

Komar, u video reagovanju dostavljenom medijima, između ostalog ističe da se na poziciji direktora našao u "špicu kovid epidemije", u vrijeme kad su zabilježene brojne smrti od kovida-19.

"U to vrijeme sam ostvario maksimalno angažovanje, do granica fizičkih mogućnosti pokrivanja jednog, dva ili tri mjesta. Više sam vremena proveo van direktorske kancelarije, na terenu, u kovid ambulantama, duplim kovid ambulantama i ordinaciji, takođe i kućnim posjetama oboljelima", naveo je on.

Kazao je da propusti formalne prirode "predstavljaju sitnice".

"Da se ne bi pogrešno razumjelo da je ovdje u pitanju neko ogrešenje i da je neko zahvaljujući tim ugovorima o dopunskom radu, koji su manjkavi za sitne stavke, formalne prirode, zaradio jedan cent. Ni slučajno".

Naveo je primjer kako bi ilustrovao o čemu je riječ.

"Kad radiolog iz Kliničkog centra dolazi na zamjenu našem jedinom radiologu, zbog godišnjeg odmora ili bolovanja, onda je taj ugovor o djelu koji sam potpisao manjkav za određenu stavku koja će podrazumijevati prethodnu saglasnost njegovog direktora za rad na nekoliko dana u Domu zdravlja Herceg Novi. Tu sistem nije na šteti ni za jedan cent", naglasio je Komar.

To je, kako navodi, temelj optužbe na osnovu koje je, kako tvrdi, formalno Socijalistička narodna partija posegnula za njegovom smjenom.

"U to vrijeme, naš pravnik koji je poslovično nemaran i nesposoban da obavlja svoj posao u punom opsegu je sačinio ugovore koje je donosio na potpis, a koji su bili manjkavi u tom dijelu. Njega niko ne poziva, niti će ga pozivati na odgovornost, nego se poseže za smjenu direktora koji je brinuo o javnom zdravlju i podizanju nivoa zdravstvenih usluga ustanove na čijem čelu se nalazio", dodaje Komar.

Smatra da njegovo smjenjivanje obezbjeđuje mnoge ljekare na položaju direktora.

"Predstavljam tampon za mnoge od njih. Sad će, pretpostavljam, gospodin Šćekić dvaput razmisliti kad posegne za smjenjivanjem nekog od ljekara na čelu zdravstvenih ustanova", zaključio je Komar.

Bonus video: