Podgorička Akademija Piva na evropskoj sceni

Od svog osnivanja Akademija Piva primarni fokus stavlja na kvalitet proizvoda, vodeći računa o odabiru najboljih sirovina dostupnih na tržištu kao i predanošću i znanjem naših brewmajstora.

18469 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Montecco
Foto: Montecco

Na nedavno održanoj dodjeli nagrada ,,10001 Degustations’’ u Francuskoj podgorička Pivara Akademija osvojila je zlatnu medalju za svoje pivo Profesor Hopppss u kategoriji pivskog stila Pale Ale kao i dvije srebrne medalje za svoja piva Brat Dekan & Vrhunski Magistar u pivskim stilovima Marzen i Lager. Ovo je tek drugo priznanje u tekućoj godini za ovu crnogorsku pivaru jer na identičnom pivskom takmičenju ,,Concours International du Lyon’’ takođe u Francuskoj Brat Dekan osvojio je zlatnu medalju za kvalitet. Riječ je o dva prestižna takmičenja gdje se na blind tasting-u ocjenjuje preko 9.000 različitih piva dominantno iz Evrope a takođe i iz ostatka svijeta. Na svojim prvim internacionalnim takmičenjima Akademija Piva zavrijedila je pažnju renomiranih evropskih pivskih somelijera.

Montecco
foto: Montecco

Kada je u pitanju pivo Brat Dekan – ono je Marzen ili Oktoberfest stil piva napravljeno za popularnu njemačku pivsku manifestaciju istog imena. Akademija je na ovaj stil piva dala svoj unikatan pečat koristeći jedinstvene američke hmeljeve interesantnih citrusnih nota. Dok u pivu Profesor Hopppss stila Pale Ale dominiraju tropske note australijskih sorti hmelja.

Montecco
foto: Montecco

Ova visoka priznanja predstavljaju rezultat posvećenog rada ove mlade podgoričke pivare koja u 2022 godini obilježava svoju petu godinu postojanja. Od svog osnivanja Akademija Piva primarni fokus stavlja na kvalitet proizvoda, vodeći računa o odabiru najboljih sirovina dostupnih na tržištu kao i predanošću i znanjem naših brewmajstora. U zadnjih pet godina poslovanja pivara je napravila preko 10 različitih stilova piva među kojima su se izdvajali interesantni pivski stilovi poput Ale-a s domaćim medom od kestena sa teritorije Virpazara, Ale-a s domaćom dunjom iz lokaliteta Bjelopavlića, kao i kiselkasto pšenično pivo s domaćom kolašinskom višnjom. U stalnoj ponudi nalaze se 5 pivskih stilova IPA, Lager, Pšenicno pivo, Oktobarfest & Pale Ale.

‘’Ovako velika priznanja nas čine jako ponosnim što na najbolji mogući način imamo priliku da predstavimo Crnu Goru kao zemlju kvalitetnih piva koja mogu da stoje rame uz rame s prestižnim evropskim brendovima. Nastavićemo da budemo posvećeni dosadašnjem načinu rada koji će sigurno garantovati nove uspjehe i iznenađenja za naše potrošače!’’

‘’Godina koja je na izmaku za nas je bila jako uspješna, osim priznanja za kvalitet otvorili smo i nova inostrana tržista poput tržista Italije i Malte i predano radimo na daljem širenju regionalnog i evropskog tržista.’’