Raičević čestitao katolički Badnji dan i Božić

“Ovi blagdani prilika su da istinski razmislimo o univerzalnim porukama hrišćanskog učenja"

1887 pregleda 0 komentar(a)
Bar (ilustracija), Foto: Shutterstock
Bar (ilustracija), Foto: Shutterstock

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, uputio je čestitke povodom Badnjeg dana i nastupajućeg Božića nadbiskupu barskom monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom monsinjoru Ivanu Štironji, sveštenstvu, svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovjesti i svima onima koji ove praznike slave prema gregorijanskom kalendaru.

“Ovi blagdani prilika su da istinski razmislimo o univerzalnim porukama hrišćanskog učenja, međusobnog razmijevanja svih ljudi, oprosta i prihvatanja. Slaveći takve vrijednosti, vjerujem da simbolika ovog praznika treba da nas podstakne i da zaista podijelimo radost sa svima u našem gradu", poručio je Raičević, a navodi se u saopštenju opštine Bar.

Bar je, kako je kazao, mjesto koje je uvijek zajednički slavilo i dijelilo komšijsku, prijateljsku i bratsku radost, ne praveći razliku između konfesija, tradicija i bilo kakvih posebnosti, koje su u svakom vremenu naše najveće bogatstvo.

"U želji da se radost ovog praznika useli u vaše domove, među vaše porodice i najmilije, donoseći sreću, spokoj i optimizam svima nama zajedno, za sve dane koji su pred nama, čestitam vam predstojeće božićne praznike”, navodi se u čestitiki Raičevića.

Bonus video: