Đukanović čestitao Božić: Suprotstavimo se svim retrogradnim politikama koje dovode u pitanje naš građanski identitet

"Nalazimo se u važnom razdoblju u kojem moramo nastaviti rad na zaštiti, očuvanju i unapređenju naših uspješnih građanskih, društvenih i državnih iskoraka koje smo ostvarili u prethodnom periodu"

9359 pregleda 41 komentar(a)
Đukanović, Foto: DPS
Đukanović, Foto: DPS

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Božića, nadbiskupu barskom monsinjoru Roku Đonlješaju, biskupu kotorskom monsinjoru Ivanu Štironji, svim građanima katoličke vjeroispovijesti, sveštenstvu uz želje da u miru i spokojstvu uživajući zajedno sa svojim porodicama, dragim osobama i prijateljima proslave najradosniji dan u hrišćanstvu, dan Hristovog rođenja.

To se navodi u saopštenju Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

"Božić je prilika da na trenutak zastanemo i podsjetimo se na ono što je doista važno i usmjerimo se prema ciljevima i očekivanjima u godini koja dolazi. Nalazimo se u važnom razdoblju u kojem moramo nastaviti rad na zaštiti, očuvanju i unapređenju naših uspješnih građanskih, društvenih i državnih iskoraka koje smo ostvarili u prethodnom periodu, istovremeno se odlučno suprotstavljajući svim retrogradnim politikama, pojavama i postupanjima koje dovode u pitanje naš građanski identitet i državni integritet utemeljen na savremenim evropskim vrijednostima koje baštinimo u Crnoj Gori", poručio je Đukanović.

Kako je naveo, osluškujući božićnu poruku mira i solidarnosti, obavezujemo se na to da ćemo pružiti nadu i dostojanstvo svim ljudima.

"Poštujući različitosti, moramo nadići podjele i nesporazume kako bismo mogli smireno i zajednički i dalje raditi na dobrobit naše domovine", istakao je Đukanović.

Dodaje i neka saglasje, saradnja, samopouzdanje i vjera u vlastite snage bude obilježje napora da slogom, razumijavanjem i uzajamnim uvažavanjem nastavimo da gradimo prosperitetno društvo u uređenoj državi utemeljenoj na vladavini prava.

"Katolička zajednica u Crnoj Gori kao i uvijek do sada ima u tome svoje posebno mjesto i ulogu snažno doprinoseći našem opštem dobru i napretku. Još jednom vam čestitam praznik, s najboljim željama za dobro zdravlje i blagostanje u 2023. godini", zaključio je Đukanović.

Bonus video: