Stanare koji žive u centru PG brinu visoki računi: Sumnjaju da se voda krade noću

Iz “Vodovoda” kažu da su obavili kontrolu i da nema nelegalnih priključaka
186 pregleda 0 komentar(a)
Kafići, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Kafići, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.09.2017. 20:21h

Podgoričanka koja živi u centru grada tvrdi da njoj i njenim komšijama dolaze veći računi za vodu, jer se na pojedinim lokacijama u Ulici Stanka Dragojevića i Njegoševoj voda nelegalno koristi iz obližnjih šahti.

Ona tvrdi da pojedini lokali od šest do sedam i po ujutru sprovode crijevo u šahte i koriste vodu za svoje potrebe, a potom sve vrate u prvobitno stanje.

Iz Komunalne inspekcije to demantuju, navodeći da kontrolom preduzeća “Vodovod i kanalizacija” nijesu pronađene prijavljene nepravilnosti.

Načelnik Komunalne inspekcije Miloš Novović kazao je da su, postupajući po telefonskim prijavama građana, u kojima se navodi da dolazi do nelegalne potrošnje vode, kontaktirali “Vodovod”.

Ekipe “Vodovoda” su, kako je saopštio, sprovele internu kontrolu šahti i sačinili Zapisnik od 12. septembra 2017. godine u Njegoševoj i Vučedolskoj ulici i zapisnički konstatovali da nema nelegalnih priključaka na navedenim adresama.

"Takođe, zapisnikom od 12. septembra 2017. godine, 'Vodovod i kanalizacija', je konstatovao da u Ulici Stanka Dragojevića i Balšićevoj, ispred lokala „Taverna M“, u šahti postoji česma koja je isključena i nalazi se posle vodomjera, dok u ostalim šahtama nije pronađen priključak za česmu", kazao je Novović.

On je istakao da nije bilo osnova za preduzimanje mjera iz nadležnosti službe kojom rukovodi, s obzirom na to da kontrolom nijesu pronađene prijavljene nepravilnosti.

"Vijestima" je iz “Vodovoda” saopšteno da je kontrolom utvrđeno da na obiđenim lokacijama nema nelegalne potrošnje.

"Naime, voda koju koriste poslovni prostori, bilo da je u pitanju česma u unutrašnjosti prostora ili crijevo iz šahta, registruje se preko njihovih vodomjera i ista im se fakturiše", odgovoreno je iz “Vodovoda”.

Iz “Vodovoda” su saopštili da podnose krivičnu prijavu zbog krivičnih djela, poput priključenja na gradsku vodovodnu mrežu bez odobrenja, ugradnje cijevi umjesto registrovanog vodomjera nakon isključenja, zbog neizmirenog duga za vodu, ugradnje česme ili drugog točećeg mjesta mimo registrovanog vodomjera, samovoljnog fizičkog uništenja ili oštećenja registrovanog vodomjera.

Bonus video: