Koalicija "Za budućnost Podgorice": Humanitarna akcija nema veze sa politikom

"Drago nam je, kao i svakom dobronamjernom građaninu i građanki, što smo obradovali najmlađe novogodišnjim paketićima i vjerujemo da ćemo time inspirisati na humanitarnu aktivnost u raznim smjerovima i mnoge druge"

15615 pregleda 20 komentar(a)
Sa uručivanja poklona, Foto: Fejsbuk
Sa uručivanja poklona, Foto: Fejsbuk

Delegacija koalicije "Za budućnost Podgorice" prilikom posjete Resursnom centru za djecu i mlade "Podgorica" nije u prostorijama održala bilo kakav politički-stranački skup.

To se navodi u reagovanju koalicije "Za budućnost Podgorice" na tekst "Krenuli čelnici grada, stigli lideri partije" objavljen na portalu "Vijesti".

"Delegacija koalicije "Za budućnost Podgorice" juče je, u sklopu svojih redovnih humanitarnih aktivnosti, posjetila Resursni centar za djecu i mlade "Podgorica", kao i "1. jun". Delegacija naše koalicije ,kao dio buduće opštinske vlasti, je tokom ove posjete humanitarnog karaktera i građanskog motiva, obradovala najmlađe donacijom u vidu novogodišnjih poklon paketića. Danas smo u sredstvima javnog informisanja, konkretno na portalu Vijesti pročitali izjavu Ministarstva prosvjete u kojoj se kaže da je ministarstvo zbog ovog događaja zatražilo informaciju od direktora Resursni centar Podgorica i da će nakon sagledavanja situacije, Ministarstvo prosvjete preduzeti odgovarajuće radnje i mjere iz svoje nadležnosti, u skladu sa Zakonom. U namjeri da pružimo doprinos razrešavanju mogućeg nesporazuma ili pogrešne percepcije, obavještavamo Ministarstvo prosvjete, da je delegacija naše koalicije obavila humanitarnu aktivnost. Poznato nam je da prema Opštem zakonu o obrazovanju i vaspitanju, u predškolskoj ustanovi, školi, obrazovnom centru, resursnom centru, kod organizatora za obrazovanje odraslih i u domu učenika, nije dozvoljeno političko (stranačko) organizovanje i djelovanje i korišćenje prostora ustanova u te svrhe. Prilikom posjete pomenutom centru, nismo u prostorijama istog održali bilo kakav politički - stranački skup, a u jučerašnjem saopštenju za medije, koje je moguće naći i na zvaničnoj stranici Demokratskog fronta, jasno smo naglasili više puta da je u pitanju bila akcija humanitarnog karaktera, tokom kojeg smo najmlađima uručili novogodišnje poklon paketiće", navodi se u reagovanju.

Dodaju da im "nije drago što je posjeta Resursnom centar za djecu i mlade kod nekih dobila pažnju samo na ovaj način".

"Ali vjerujemo da, ako postoje iskrene i dobre namjere, i ovo može biti dobra prilika da se posveti veća pažnja problemima koji opterećuju funkcionalnost pomenutih institucija. To je ne samo obaveza nadležnih već i sastavni dio građanskog i ljudskog senzibiliteta zahvaljujući kojem možemo pobošljati situaciju u našem društvu. A mi ćemo nakon formalnog preuzimanja vlasti u Podgorici to svakako učiniti. Drago nam je, kao i svakom dobronamjernom građaninu i građanki, što smo obradovali najmlađe novogodišnjim paketićima i vjerujemo da ćemo time inspirisati na humanitarnu aktivnost u raznim smjerovima i mnoge druge", navodi se u reagovanju.

Povezani članci

24. Decembar 2022.

Krenuli čelnici grada, stigli lideri partije

Bonus video: