Cungu najavljuje projekte: Kanalizacija za četiri naselja košta pet miliona

On kaže da očekuje da vrlo brzo bude zaključen i ugovor o zakupu hotela Ulcinjske rivijere sa kompanijom Karisma, a odmah nakon toga i rekonstrukciju hotela Olympica i Bellvue
0 komentar(a)
Cungu, Foto: Boris Pejović
Cungu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.09.2017. 20:03h

Gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu kazao je da očekuje početak nekoliko značajnih investicionih projekata koji se na listi čekanja nalaze godinama, čak i decenijama.

“Lokalna uprava će u ovom periodu realizovati niz projekata, a najznačajniji je projekat kanalizacionog sistema za naselja Totoši, Kodre, Bratica i Bijela Gora, vrijedan pet miliona eura. Sredstva smo obezbijedili kod EBRD banke, tako da su stvoreni uslovi za otvaranje tendera”.

Prije nekoliko dana počela je i gradnja puta Ulcinj - Krute, što je, kaže Cungu, najvažniji projekat.

On je precizirao da će ovih dana početi radovi na kružnom toku kod zgrade Opštine, a ubrzo i kod Ploče na Pristanu.

“Ugovori su zaključeni i stvoreni uslovi za početak radova na prvoj fazi bazena u Brajši, izgradnji elektro i kanalizacione infrastrukture za kolektivno-stambeni objekat za stanare platoa kod bivšeg hotela Jadran, a narednih dana je krajnji rok za dostavljanje ponuda za više otvorenih tendera, među kojima je najvažniji ona za uređenje Nove Mahale”.

On kaže da očekuje da vrlo brzo bude zaključen i ugovor o zakupu hotela Ulcinjske rivijere sa kompanijom Karisma, a odmah nakon toga i rekonstrukciju hotela Olympica i Bellvue.

“Ministarstvo turizma je počelo sa izradom planske dokumentacije za Modul dva, pet i šest na Velikoj plaži, čiji se završetak i usvajanje očekuje do kraja ove ili početkom naredne godine, čime će se stvoriti uslovi za investiranje na tom području, za šta već sada postoji ogromno interesovanje. Otvoren je javni poziv za dugoročni zakup Šaske ekonomije (70 hektaraa) i nadajmo se da ćemo za mjesec dana već mati zakupca. U naredna dva mjeseca očekujemo usvajanje planske dokumentacije za izgradnju akvaparka, a ubrzo nakon toga i raspisivanje javnog poziva za izdavanje u dugoročni zakup, za šta već postoji interesovanje”.

Cungu je rekao da je u toku izrada još 19 planskih dokumenata čije se usvajanje očekuje do kraja ove ili početkom naredne godine.

Bonus video: