Tivat: Služba zaštite u problemu, ostao minus od 30.000 eura

Rezervni djelovi za vatrogasna vozila Službe zaštite i spasavanja plaćeni su 2.070 eura, dok su troškovi popravaka vozila koja su bila izložena intenzivnoj i vanredno teškoj upotrebi, iznosili 4.983 eura
0 komentar(a)
Tivat, gašenje požara, Foto: Slavica Kosić
Tivat, gašenje požara, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.09.2017. 19:54h

Zbog gotovo dvomjesečnog neprestanog gašenja velikih požara na teritoriji te Opštine Tivat, Služba zaštite i spasavanja imala je vanredne troškove od skoro 30.000 eura.

Dio tog novca nadoknadiće se iz stalne budžetske rezerve Opštine, a od odbornika u lokalnom parlamentu očekuje se da daju zeleno svjetlo na pripremljenu odluku da se za te svrhe iz rezerve izdvoji 19.880 eura.

U gašenju požara koji su u julu i avgustu izbili u Krtolima, na Luštici, u Gradiošnici i Vrijesu, za gorivo za protivpožarna vozila utrošeno je 8.924 eura, za ishranu gasilaca, kojih je u pojedinim momentima bilo i do 200, potrošeno je 2.547 eura, dok je 1.357 eura koštala nabavka hitno potrebne nedostajuće vatrogasne opreme.

Rezervni djelovi za vatrogasna vozila Službe zaštite i spasavanja plaćeni su 2.070 eura, dok su troškovi popravaka vozila koja su bila izložena intenzivnoj i vanredno teškoj upotrebi, iznosili 4.983 eura.

“Troškovi ovih intervencija bili bi svakako znatno veći da nam nisu pomogli mnogi preduzetnici, privatna i javna preduzeća iz našeg grada i okruženja. Ta pomoć se ogledala u opremi, gorivu, remontu vozila, hrani i piću za ljudstvo na terenu, a na čemu smo mi svima njima neizmjerno zahvalni“, kazao je komandir SZS Tivat Zoran Barbić.

On je rekao da su u proteklih 15 dana, od kako su požari ugašeni i počele da padaju kiše, iskoristili da u najvećoj mjeri otklone sve nedostatke i oštećenja na vozilima i opremi.

Bonus video: