GRADONAČELNIK KOTORA SAOPŠTIO TUŽIOCU DA SE OSJEĆA UGROŽENO

Jokić: DPS je ovakve poruke slao i 90-ih

Jokić je tužiocu kazao da se ovakvim javnim stavovima na društvenim mrežama stvara atmosfera da “svaki ekstremista može da pozove na linč, bez ikakve odgovornosti”
143 pregleda 13 komentar(a)
Vladimir Jokić, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Jokić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.09.2017. 07:11h

Gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić (Demokrate) juče je u Osnovnom državnom tužilaštu u Kotoru izjavio da se osjeća ugroženo nakon prijetnji bivšeg menadžera te opštine Srđana Dragomanovića (DPS), jer ona dolazi iz partije koja je slične poruke slala 90-ih godina.

Skoro dva mjeseca nakon što je podnio prijavu protiv NN lica zbog prijetnji linčovanjem na Fejsbuku sa profila Savjeta mladih DPS-a Kotora, Jokić je juče dao izjavu u ODT Kotor.

On je rekao, kako je prenio “Vijestima”, da se iz DPS-a protiv njega i partije kojoj pripada vodi hajka.

“Pomenuo sam događaje u Mojkovcu, kada su aktivisti DPS-a prijetili mojim kolegama”, rekao je on.

Jokić je tužiocu kazao da se ovakvim javnim stavovima na društvenim mrežama stvara atmosfera da “svaki ekstremista može da pozove na linč, bez ikakve odgovornosti”.

“To je posebno zabrinjavajuće i stvara osjećaj ugroženosti jer dolazi iz partije koja je iste poruke slala 90-ih godina,” prenio je Jokić.

DPS je kotorskog gradonačelnika u medijima prozivala i da nezakonito ima dva državljanstva, te da se time dovodi regularnost njegovog izbora.

Bivši menadžer Opštine Kotor Srđan Dragomanović  potvrdio je “Vijestima” ranije da je  sa  Fejsbuk naloga Savjeta mladih DPS-a Kotora poručio  da nikoga ne treba štedjeti ako ne poštuje propise,  ali tvrdi da je to pogrešno shvaćeno i istrgnuto iz konteksta jer nije bilo na račun  Jokića. „Tačno je da sam ja to napisao, ali u tome nema elemenata bića nikakvog krivičnog djela jer se ta izjava uopšte i ne odnosi na lica koja su podnijela krivičnu prijavu. Voljan sam da vam ukoliko treba na uvid pružim kompletan sadržaj izjave koju sam tim povodom dao u kotorskoj policiji“,  rekao je ranije Dragomanović “Vijestima”.

Početkom avgusta, na Fejsbuk stranici  Mladih DPS-a u Kotoru, u polemici sa jednim od posjetilaca stranice, njen administator je napisao:  ,,Viktorija, ukoliko ne poštuje pozitivne propise i još to radi svjesno, što je za Jokića i dokazano ne treba ga štedjeti nego linčovati. NIJE SVAKO TURE ZA VEZIRA!”  

Nakon što je u javnosti izbila bura oko prijetnje, predsjednik Savjeta mladih DPS-a Nikola Pešić izvinio se  Jokiću i građanima “kod kojih je poruka neodgovornog pojedinca postavljena na Fejsbuk stranici Savjeta mladih DPS-a Kotor izazvala bilo kakvu vrstu nelagode”. 

On je tvrdio da  to nije stav podmlatka DPS-a, ali nije saopštio ko je od njihovih aktivista postavio post. Policija je brzo nakon toga utvrdila da je post Dragomanovićev, što je on u izjavi inspektorima potvrdio. Dragomanović je rekao “Vijestima” da je njegova izjava “namjerno  istrgnuta iz konteksta i da se odnosila na Neđeljka Moškova kao kadra DPS-a.

Na postu, koji je u međuvremenu uklonjen sa Fejsbuka,  međutim se vidi da on komentariše Jokića, a ne Moškova.

Preporučujemo za Vas