Počela podjela "shoebox" novogodišnjih paketića

"Poklone će prvo dobiti djeca sa posebnim potrebama i djeca slabijeg materijalnog stanja. Ostatak će biti podijeljen mališanima predškolskog uzrasta", saopšteno je iz ulcinjskog Rotari kluba

1602 pregleda 0 komentar(a)
ilustracija, Foto: Shutterstock
ilustracija, Foto: Shutterstock

Više hiljada "shoebox" novogodišnjih paketića, pristiglih ulcinjskom Rotari klubu od kolega iz Sautemptona u Engleskoj, mališanima iz cijele Crne Gore, biće podijeljeno prije Nove godine, potvrđeno je Vijestima u Rotari klubu Ulcinj.

Pokloni, koji su stigli prije oko 15 dana, rezultat su dvodecenijske bliske saradnje Rotari klubova najjužnije crnogorske opštine i poznate engleske luke.

Za sve to vrijeme, Rotarijanci Sautemptona, djeci naše zemlje, poklonili su više od 210 hiljada poklon paketića.

"Shoebox" paketići već su podijeljeni svim Rotari klubovima u Crnoj Gori ali i Rotaraktovcima Podgorice i Budve.

"Poklone će prvo dobiti djeca sa posebnim potrebama I djeca slabijeg materijalnog stanja. Ostatak će biti podijeljen mališanima predškolskog uzrasta", saopšteno je iz ulcinjskog Rotari kluba.

Paketići se priremaju na tri načina- samoinicijativno u kućama u krugu porodice, zatim u mnogim firmama i organizacijama i najzad u halama gdje Rotarijanci sa svojim suprugama i djecom slažu poklone u kutije.

Rotari klub Ulcinj zahvalio se Crvenom krstu Crne Gore zbog pomoći oko uvoza poklon paketića.

"Crveni Krst je jedina humanitarna organizacija koja ima pravo na uvoz ovakvih stvari. Da nije bilo njih, morali bi da platimo carinu. Izašli su nam u susret nesebično i mi smo zahvalni na tome", poručuju iz Rotari kluba Ulcinj.

Bonus video: