U susret 2023. godini, 2.023 novogodišnja poklona

Paketići su namijenjeni i učenicima pojedinih prigradskih škola, kao i mališanima sa smetnjama u razvoju. Da bi akciju uspješno realizovali, pomoć su dobili i od centara za socijalni rad i najmlađih volontera

2418 pregleda 1 komentar(a)
Dodjela paketića, Foto: Svetlana Mandić
Dodjela paketića, Foto: Svetlana Mandić

NVO "Izvor života" organizovala je osmu godinu zaredom akciju "Djeci za osmijeh" i obezbjedila novogodišnje paketiće za 2.023 mališana.

Kako je kazala Konstantina Vojinović, pomoć u prikupljanju paketića pružili su im privrednici, a paketiće su dobili mališani u Nikšiću, Podgorici, Baru, Budvi, Kotoru, Pljevljima, Rožajama, Beranama, Žabljaku i Plužinama.

Vojinović je navela da su imali i Djeda Mraza koji je, "uveseljavao mališane".

"Zahvaljujemo se svima na velikom srcu koje imaju za naše mališane. Posebnu zahvalnost dugujemo našim prijateljima iz Švajcarske koji su donirali sve paketiće za Rožaje i Pljevlja, kao i svake godine do sada", kazala je Vojinović.

Paketići su namijenjeni i učenicima pojedinih prigradskih škola, kao i mališanima sa smetnjama u razvoju. Da bi akciju uspješno realizovali, pomoć su dobili i od centara za socijalni rad i najmlađih volontera.

"Nakon dočeka Nove godine, planiramo akciju 'Božićna trpeza' u toku koje ćemo najugroženim porodicama pripremiti božićni ručak. Akcija će, kao i prethodne godine, biti realizovana u nekoliko opština", kazala je Vojinović.

Novu godinu će ispratiti, kako je kazala, bajkom za mališane, a u tome će im pomoći Djed Mraz.

Bonus video: