Zbog dojava o bombi evakuisane zgrade osnovne i srednje škole u Ulcinju, u mejlu pisalo da nijesu lažne

Grupa za protivdiverzionu zaštitu iz Sektora policije posebne namjene, vrši pregled obje škole u cilju utvrđivanja da li je zaista u nekoj od škola podmetnuta bomba

23634 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.12.2022. 13:30h

Dojave o postavljenim bombama na mejl adrese Osnovne škole "Maršal Tito" i Srednje mješovite škole '"Bratstvo-jedinstvo" Ulcinj, stigle su sa mejl adrese yavenyuvenix@gmail.com, u ranim jutarnjim časovima, saopšteno je "Vijestima" u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju.

U oba mejla, kako piše u dopisu ODT, navodi se da dojave ovog puta nijesu lažne.

"U tim porukama, u najbitnijem, postavljaju se pitanja 'zar nam nije muka od života i zar ne bi bilo lakše da smo svi umrli, te ne bi bilo ni posla, ni plakanja, ni smijeha, na drugom svijetu bi bilo ljepše i bolje, a za to postoje bombe i njihovo aktiviranje'. Pri tome se u oba mejla ističe da bomba ovog puta nije laž", piše u odgovoru ODT koje potpisuje rukovodilac Vladimir Savović.

Dodaje se da su osoblje i đaci odmah evakuisani, a da je na terenu Grupa za protivdiverzionu zaštitu iz Sektora policije posebne namjene, koja vrši pregled obje škole u cilju utvrđivanja da li je zaista u nekoj od škola podmetnuta bomba.

"Vijesti" su ranije danas objavile da je Srednjoj mješovitoj školi "Bratstvo i jedinstvo" u Ulcinju ponovo jutros na mejl stigla dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi.

Kako je "Vijestima" tada rečeno, škola je evakuisana, a zbog dojave prekinuta je i nastava u Osnovnoj školi "Maršal Tito".

SMŠ "Bratstvo i jedinstvo" i juče je stigla prijeteća poruka, ali je nakon pregleda utvrđeno da je bila lažna.

Bonus video: