Aleksandru potrebno 4.000 eura za put u Tursku

Fondacija "Budi human" otvorila je SMS liniju, NVO "Ana Đoković in memoriam" putem licitacija skuplja novac, u akciju se uključio i Košarkaški klub "Sutjeska"

5115 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Nađ, koji je juče proslavio 11. rođendan, se već pet godina bori sa tumorom na ruci, venskim instramuskularnim hemangiomom.

Njegova majka, Dušica Šnajder moli sve ljude dobre volje da joj pomognu da prikupi sredstva potrebna za Aleksandrov odlazak na kontrolu u Tursku. U pitanju je 4.000 eura.

"Aleksandru je prije pet godina otkriven tumor hemangiom na ruci. Tada je operisan u Kliničkom centru Crne Gore. U međuvremenu došlo je opet do istog problema pa smo imali operaciju i u Istanbulu. Sada svake tri mjeseca idemo na kontrole. Pola godine nije bilo promjena, nije raslo, ali sada je opet krenulo. U Tursku idemo 29. januara i tada ćemo saznati šta dalje, jer ćemo opet raditi magnetnu“, kazala je Dušica Šnajder.

Kako je objasnila, Fond zdravstva im plaća liječenje, a biće refundirani i troškovi avionskih karata.

"Problem je što kao porodica nijesmo u mogućnosti da sami obezbijedimo novac za za kupovinu karata, kao ni za ostale troškove koje ćemo tamo imati. Jedino sigurno primanje koje imamo kao četvoročlana porodica je moja invalidska penzija, koja je već zadužena i na osnovu nje ne mogu dobiti nikakav kredit. Zato sam prinuđena da na ovaj način, kao majka, zamolim sve ljude dobre volje da nam pomognu u skladu sa svojim mogućnostima", apelovala je Dušica.

Objasnila je da je Fondacija "Budi human", koja je u junu uplatila 7.500 eura za Aleksandrovo liječenje, otvorila SMS liniju.

"Akcija traje do kraja mjeseca i nakon njenog zaključenja moramo čekati mjesec i po da bi dobili novac, a nama je novac potreban do 29. januara da bi mogli da pođemo na kontrolu", rekla je Dušica Šnajder.

NVO "Ana Đoković in memoriam" putem licitacija skuplja novac za Aleksandra i daju sve od sebe da do 29. januara prikupe potrebnih 4.000 eura, a akciji se priključio i košarkaški klub "Sutjeska" koji je odlučio da njihov posljednji meč u 2022. godini, koji se igra u srijedu u 18 časova na domaćem terenu, bude humanitarnog karaktera.

"Na glavnom ulazu u dvoranu, namijenjenom za navijače, kao i na službenom ulazu, biće postavljena po jedna kutija, a sav novac, koji bude prikupljen, biće preusmjeren za liječenje dječaka Aleksandra Nađa. Aleksandar voli košarku, pa je ovo prilika da mu se i kroz košarkaški meč pruži podrška“, objavili su iz KK "Sutjeska".

Svi koji mogu da pomognu da Aleksandar i njegova porodica prikupe novac, mogu uplatiti na žiro-račun njegove majke, Dušice Šnajder, na broj: 540-32152885-36 (Erste banka).

Bonus video: