Evropski tim za Herceg Novi: Za Katića problem izdvojiti sredstva za djecu i mlade bračne parove

Tačka povučena sa dnevnog reda sjednice lokalnog parlamenta, odbornici kluba "Evropski tim za Herceg Novi" iz protesta napustili sjednicu

3642 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Evropski tim za Herceg Novi
Foto: Evropski tim za Herceg Novi

Iz Kluba odbornika „Evropski tim za Herceg Novi“ saopštili su da su prisutni na današnjoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi mogli svjedočiti samovolji predsjednika Opštine Stevana Katića i "još jednom dokazu rasula" u lokalnoj vlasti.

Toj konstataciji, kako su kazali, u prilog ide i činjenica da je sjednica u nastavku prekinuta zbog nepostojanja kvoruma za punopravan rad i odlučivanje.

"Nakon što je amandman Kluba odbornika 'Evropski tim za Herceg Novi' na Predlog odluke o izmjenama Odluke o pravima i uslugama iz socijalne i dječije zaštite dobio većinu glasova odbornika u lokalnom parlamentu predsjednik Opštine je, nakon pauze, povukao tačku sa dnevnog reda", navodi se u saopštenju.

Pojasnili su šta amandman predviđa i "šta to nije odgovaralo" Katiću.

Klub odbornika "Evropski tim za Herceg Novi" predložio je, kako navode, da se za svako novorođeno dijete u Herceg Novom opredijeli naknada od 1.000 eura, za svako treće novorođenče u porodici 3.000 eura, za sve novorođene blizance 2.000 eura, te da se alineja tri postojeće Odluke ne mijenja, odnosno da se za sve novorođene trojke isplati naknada od 3.000 eura.

"Očigledno, za predsjednika Opštine Herceg Novi i partiju koju predstavlja problem je izdvojiti sredstva za djecu i mlade bračne parove za koje je većina odbornika opozicije i pozicije dala podršku, ali nije problem dati 120.000,00 eura na koncerte stranog DJ-a i Konstrakte, te za nepotrebni rebrending Turističke organizacije Herceg Novi koji će građane koštati 100.000,00 eura. Dakle, ako ste se pitali odakle sredstva, evo ima 220.000,00 eura, ali za bacanje i partijske namještaljke, za djecu ne. Još jednom napominjemo sredstava ima", navodi se u saopštenju.

Kazali su da su odbornici Kluba "Evropski tim za Herceg Novi" napustili sjednicu lokalnog parlamenta kao jedan vid protesta. "Čekaćemo epilog današnjih dešavanja u nadi da će se postupiti zdravorazumski, te da će usvojeni amandman postati sastavni dio Odluke", zaključuju.

Bonus video: