Nikšićki ekolozi uklanjali otpad duž zaobilaznice Brlja - Duklo

"Iako je duž ove saobraćajnice realizovana akciju uklanjanja otpada prije dva mjeseca, u kojoj je i naša organizacija učestvovala, svjedoci smo skoro istih količina otpada na toj lokaciji", ističe se u saopštenju nikšićkih ekologa

2732 pregleda 4 komentar(a)
Sa akcije, Foto: DMEN
Sa akcije, Foto: DMEN

Volonteri Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN) uklanjali su otpad duž zaobilaznice Brlja -Duklo i tom prilikom prikupili 25 vreća otpada različitog porijekla, u kojem je dominirao otpad iz domaćinstava, plastični otpad, kao i građevinski šut.

"Iako je duž ove saobraćajnice realizovana akciju uklanjanja otpada prije dva mjeseca, u kojoj je i naša organizacija učestvovala, svjedoci smo skoro istih količina otpada na toj lokaciji. Otpad je uklonjen i sa prilaza popularnom izletištu Eko-parku Blace, koje se nalazi u neposrednoj blizini ove prometne saobraćajnice. Nadamo se da će ljepša slika na ovom mjestu ostati ovakva na duži vremenski period", navodi se u saopštenju nikšićkih ekologa.

Projekat je finansijski podržan od Ministarstva kapitalnih investicija dok je akcija realizovana u okviru projekta "Kampanja za smanjenje emisije CO2", čiji je cilj jačanje svijesti lokalne zajednice o potrebi unaprjeđenja životne sredine kroz promjenu navika.

Bonus video: