Zavod za transfuziju najbolja ustanova, Krnjević doktor godine

Najbolji studenti medicine su Rajmond Gjonaj, Matija Marković i Luka Reković

2650 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ljekarska komora
Foto: Ljekarska komora

Zavod za transfuziju krvi najbolja je zdravstvena ustanova u ovoj godini, a direktor Interne klinike Kliničkog centra Đorđije Krnjević je doktor godine, odlučila je komisija Ljekarske komore Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Ljekarske komore, najbolji studenti medicine su Rajmond Gjonaj, Matija Marković i Luka Reković.

Tradicionalna godišnja priznanja dobitnicima je uručila predsjednica Ljekarske komore Žanka Cerović, na ceremoniji održanoj na Medicinskom fakultetu u Podgorici.

Cerović je kazala da je Zavod dobitnik godišnje nagrade “Dr Petar Miljanić”, između ostalog, zbog ostvarenih rekorda u broju prikupljenih jedinica krvi i uvođenja novih metoda poput doniranja trombocita.

Kako je navela, tokom ove godine, zahvaljujući nabavci nove opreme, omogućeno je brže i sigurnije testiranje uzoraka krvi i potpuno automatizovano testiranje trudnica i ambulantnih pacijenata, a u potpunosti su zadovoljeni i standardi kvaliteta krvi kao lijeka.

Komisija Ljekarske komore odlučila je da godišnju nagradu “Dr Branko Zogović” za najboljeg doktora dodijeli Krnjeviću.

On je nagrađen, kako je navedeno u obrazloženju, između ostalog i zbog toga što je tokom najjačeg udara koronavirusa organizovao kliniku tako da se, uporedo sa COVID pacijentima, omogući nesmetano liječenje i svih ostalih pacijenata.

Dodaje se da je Krnjević ljekar KCCG sa najviše dežurstava u ovoj godini.

Godišnje nagrade Ljekarske komore dobili su student šeste godine Medicinskog fakulteta u Podgorici Rajmond Gjonaj i studenti pete i šeste godine Medicinskog fakulteta u Beogradu Luka Reković i Matija Marković, koji imaju prosječne ocjene deset.

Bonus video: