Nikšić: Potpisan memorandum o saradnji dva filozofska fakulteta

Prema riječima Barovića, iako je Filozofski fakultet najstarija jedinica Univerziteta Crne Gore, ove godine slavi sedam decenija postojanja, još uvijek su “mladi” i pomoć i podrška su im dobrodošli
387 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2017. 15:52h

Predstavnici Filozofskih fakulteta iz Nikšića i Ljubljane, prof. dr Goran Barović, dekan, i Jasna Mažgon, vođa odjeljenja za pedagogiju i andragogiju, potpisali su Memorandum o saradnji. Prema riječima Mažgon memorandumom će biti definisana saradnja o izvođenju naučno-nastavnog, stručnog i istraživačkog rada.

“Uradićemo akcioni plan kojim ćemo konkretizovati našu saradnju. Postoje mogućnosti i u organizovanju naučnih skupova, konferencija, a što se tiče naučno-istraživačkog rada važno nam je da rezultate objavljujemo ne samo unutar zemlje, već i na međunarodnom nivou, tako da ćemo povezati naše časopise, a mogli bi i uraditi novi časopis koji bi bio značajan za region i gdje bi bili uključeni fakulteti iz drugih zemalja”, kazala je Mažgon.

Prema riječima Barovića, iako je Filozofski fakultet najstarija jedinica Univerziteta Crne Gore, ove godine slavi sedam decenija postojanja, još uvijek su “mladi” i pomoć i podrška su im dobrodošli, posebno imajući u vidu da je Univerzitet u Ljubljani star skoro vijek, da je sa oko 64 hiljade studenata jedan od najvećih univerziteta u Evropi.

“Ovo je jedan od ugovora koje je Filozofski fakultet u poslednje vrijeme potpisao sa partnerskim organizacijama iz regiona. Ovo je formalno ozvaničenje naše saradnje sa jednom respektabilnom institucijom koja mnogo znači na polju nauka koje izučava, pa je Filozofski fakultet dobio značajnog partnera u organizaciji svojih studijskih programa”, kazao je Barović i dodao da će u početku najviše sarađivati profesori i studenti sa studijskih programa pedagogije, geografije i istorije.

U sklopu studijskog boravka profesora sa Filozofskog fakulteta iz Ljubljane u Nikšiću će biti održano više radnih sastanaka.

Galerija

Bonus video: