Opština Tivat: Varijabila službenicima nagrada za rad i postignuti uspjeh

Ističu da su uvjereni da ne bi ni došlo do teksta Koalicija TA-GB, da je u pojedinim kolektivima postojala zakonska mogućnost za isplatom "Trinaeste plate“

5189 pregleda 1 komentar(a)
Tivat (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Tivat (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Opština Tivat poručila je da je varijabila službenicima Opštine Tivat, nagrada za rad i postignuti uspjeh ostvaren u godini najvećih izazova u novijoj istoriji.

Iz Opštine Tivat reagovali su na Koalicionu lista "Tivatska akcija i grupa birača Goran Božović – časno i odgovorno za bolji Tivat" (TA-GB), koja je poručila da se ograđuju od dijeljenja 13. plate u Opštini Tivat.

Poručili su da ovim putem odbijaju kao neosnovan prigovor i protest gore pomenute koalicije na isplati varijabilnog dijela zarade službenicima Opštine Tivat.

"Varijabilni dio zarade predstavlja tekovinu sindikalne borbe za bolji položaj zaposlenih službenika, a na osnovu zalaganja, kvaliteta rada i posebnih doprinosa u ostvarenju zacrtanih ciljeva organizacije", navodi se u saopštenju Opštine Tivat.

Da je, kako kažu, protekla godina bila jedna od najizazovnijih u novijoj istoriji opštine Tivat ukazuju i sljedeće činjenice.

"Usled bojkota parlamenta od strane političkih subjekata DPS-SD-HGI-SDP u 2022.godini opština Tivat prvi put ide u privremeno finansiranje, prvi put se uvodi prinudna uprava, prvi put izborna kampanja traje duže od šest mjeseci, dok na državnom nivou u toku samo pomenute 2022.godine imamo promjenu dvije Vlade CG dok je treća Vlada CG u najavi", dodaje se u saopštenju.

Poručuju da za sve one koji nijesu upućeni, posljedice takvog razvoja događaja na društveno političkom, organizacionom i finansijskom planu su ograničenja po svim osnovama.

Obim ograničenja, koja su, kako dodaju, u svim područjima rada, značajno otežavaju servisiranje potreba građana.

"Iznalaženje načina, pevazilaženje pravnih praznina, kreativnost u radu, omogućili su da se na neki način ublaže sve štetne posledice nastalih ograničenja. U tom smislu, i pored navedenih opstrukcija ostvareni su i više nego značajni rezultati, koji se mjere rekordnim učinkom i u poređenju na prethodni period. S toga nagraditi one koji su prevazišli sve navedene prepreke, i ostvarili uspjeh u potpunosti je u skladu i sa pomenutim citatom iz uvoda ovog teksta, a takođe predstavlja i podsticaj da se službenici još više usmjere na ostvarivanju dobrih rezultata i to ne samo na ličnom nego i na nivou rezultata opštine Tivat na svim poljima iz svoje nadležnosti", poručuju iz Opštine Tivat.

Dodaju da je netačan navod u tekstu da su svi službenici primili po dvije varijabile.

Naprotiv isključivo se, kako ističu, vodilo računa o tome, da isplata varijabilnog dijela bude u skladu sa zakonom i mogućnošću za isplatu iste, jer navedena nadoknada ima zakonka ograničenja po mogućnošću i broji isplata u toku godine.

"Takođe duboko smo uvjereni da ne bi ni došlo do navedenog teksta, da je u pojedinim kolektivima postojala zakonska mogućnost za isplatom „Trinaeste plate“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: