SDP Tivat: 13. plata pokazatelj bahatosti i licimjerstva nove većine

Iz te partije navode da je u proteklih par mjeseci ta ista vlast prozivala UO Vodovoda i kanalizacije neodgovornim i nestručnim jer su radnicima za uspješno poslovanje dodijelili 13. platu, "da bi danas javnost Tivta saznala iz medija da će svi građani Tivta platiti opštinskoj administraciji 13. platu"

3919 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Iz Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Tivat ocijenili su da je isplata 13. plate zaposlenima u Opštini Tivat još jedan pokazatelj bahatosti i licemerja nove većine u tom gradu.

Iz te partije navode da je u proteklih par mjeseci ta ista vlast prozivala UO Vodovoda i kanalizacije neodgovornim i nestručnim jer su radnicima za uspješno poslovanje dodijelili 13. platu, "da bi danas javnost Tivta saznala iz medija da će svi građani Tivta platiti opštinskoj administraciji 13. platu".

"Ako uzmemo u obzir da je svim zaposlenima u Opštini Tivat već ranije isplaćena zimnica u iznosu od 180 eura odluka da se isplati i 13. plata, što po navodima koje smo mogli jutros pročitati čini oko 80 000 eura novca građana Tivta, dovodi u pitanje motive koji stoji iza ovakvog ponašanja lokalne vlasti. Da li je u pitanju bahatost i bezobzirnost ili nagrađivanje podobnih vrijeme će najbolje pokazati", navodi se u saopštenju.

SDP Tivat smatra da su ta sredstva trebalo da se usmjere na socijalna davanja najugroženijim građanima Tivta - "što lokalna administracija sasvim sigurno nije, pomoć školama i vrtićima, igralištima, ili pronalaženju načina za finasiranje produženog boravka za učenike nižih razreda osnovne škole".

"Nastavićemo da se borimo protiv ovakve prakse jer nam obespravljeni, ugroženi radnici koji žive od svog rada a pritom uredno plaćaju svoje obaveze svima moraju biti prioritet", saopštili su iz te partije.

Bonus video: