Lokalna uprava Tivta nabavila novu informatičku opremu za školu u Krtolima

"Novi računari sigurno će poboljšati kvalitet nastavnog procesa. Svaka pomoć i podrška Opštine nas motiviše, ali i obavezuje", rekao je direktor OŠ "Branko Brinić" Ivica Tošev

2733 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

U cilju promocije digitalizacije i unaprjeđenja informatičke pismenosti djece koja pohađaju Osnovnu školu "Branko Brinić" u Radovićima, Opština Tivat nabavila je dva nova štampača i devet laptop računara, ukupne vrijednosti 5.761 eura za opremanje učionice informatike u toj prosvjetnoj ustanovi.

Novu informatičku opremu školi u Krtolima uručili su predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i menadžerka Opštine Tivat Patricia Pobrić.

Direktor OŠ "Branko Brinić" Ivica Tošev iskazao je zahvalnost lokalnoj upravi na prepoznavanju potreba škole i učenika.

"Novi računari sigurno će poboljšati kvalitet nastavnog procesa. Svaka pomoć i podrška Opštine nas motiviše, ali i obavezuje", rekao je Tošev.

Menadžerka Patricia Pobrić je rekla da je Opština Tivat ove godine značajno pomagala vaspitno-obrazovne institucije u tom gradu.

"U OŠ "Branko Brinić" smo najmanje ulagali zbog planirane izgradnje nove škole u Krtolima. U razgovoru sa rukovodstvom škole došli smo do zaključka da je investicija u digitalizaciju trenutno najbolji način da se rad škole unaprijedi, jer je ovu vrstu opreme kasnije moguće prenijeti u novi objekat", istakla je Pobrić.

Početkom decembra na tenderu Uprave za kapitalne projekte Crne Gore, izabran je izvođač za izgradnju novog objekta osnovne škole, muzičke škole i vrtića u Radovićima, koja će graditi na mjestu postojeće montažne školske zgrade.

Izradu projektne dokumentacije u visini od 44.700 eura finansirala je Opština Tivat, dok je procijenjena vrijednost novog školsog objekta ćija će se gradnja i opremanje finansirati iz državnog budžeta, 4,1 milion eura bez PDV-a.

Bonus video: