Mladi Romi i Romkinje pokreću portal „Romalitika MNE“

Učesnici obuke su romski srednjoškolci i studenti koji su iskazali interesovanje za usavršavanje u oblasti novinarstva
213 pregleda 0 komentar(a)
Obuka Roma
Obuka Roma
Ažurirano: 22.09.2017. 12:26h

ODeset mladih Roma i Romkinja iz redova romske zajednice započeli su danas obuku za novinarstvo u okviru projekta „Prvi romski portal – Romalitika MNE“ kojeg realizuje Romska organizacija mladih „Koračajte sa nama – Phiren amenca“, a finansira organizacija HELP.

Učesnici obuke su romski srednjoškolci i studenti koji su iskazali interesovanje za usavršavanje u oblasti novinarstva.

„Cilj nam je da obučavamo mlade Rome i Romkinje da izvještavaju javnost o gorućim problemima u zajednici. Obzirom da se vrlo često krši etički kodeks novinara i time romska zajednica predstavlja negativno u javnosti želimo da pokretanjem prvog aktivnog portala „Romalitika MNE“ i angažovanjem samih pripadnika romske zajednice ukažemo na te česte propuste. Takođe, želimo da objektivno izvještavamo javnost za sva pitanja koja se odnose na romsku zajednicu“, objašnjava Elvis Beriša, izvršni direktor Romske organizacije mladih „Phirren amenca“.

Beriša je dodao da će nakon obuke novinarstva najmanje troje zainteresovanih mladih pripadnika romske zajednice biti angažovano u redakciji portala „Romalitika MNE“.

Projekat je finansijski podržan od strane nnjemačke organizacije HELP kroz program dodjele malih grantova u okviru projekta „Promocija i zaštita prava Roma/kinja i Egipćana/ki i ostalih ranjivih grupa“, a koji je finansijski podržan od strane Evropske komisije

Bonus video: