OŠ "Vladimir Nazor": Oko stotinu zaposlenih i preko hiljadu učenika bez svoje zgrade

Zahvalili su se njihovim učenicima koji su strpljivo, po suncu i kiši, dočekivali autobuse, i što su se odgovorno i dostojanstveno odnosili prema cjelokupnoj organizaciji nastave

10258 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Printscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

Oko stotinu zaposlenih i preko hiljadu učenika Osnovne škole "Vladimir Nazor" dočekuje Novu 2023. bez svoje zgrade i uslova kakvi dolikuju školama u savremenom svijetu.

"Dok privodimo kraju 2022. godinu i sumiramo cjelokupne utiske, teško nam je da se otrgnemo od gorkog i poražavajućeg utiska, da Novu 2023. godinu oko stotinu zaposlenih i preko hiljadu učenika jedne osnovne škole koja se nalazi na kilometar od centra glavnog grada, dočekuje bez svoje zgrade i uslova kakvi dolikuju školama u savremenom svijetu. I dok učimo o savremenim nastavnim sredstvima, robotici i programiranju, JU OŠ "Vladimir Nazor" brine o tome da se svakom učeniku obezbijedi stolica, tabla, toplo mjesto za boravak, voda i drugi elementarni uslovi za rad", navodi se na Fejsbuk stranici Osnovne škole "Vladimir Nazor"

Međutim, kako kažu, uče se i zahvalnosti, kako bi lakše prevazišli sve teškoće i nedaće sa kojima se suočavaju i koje su tek pred njima.

"Neizmjerno hvala kolegama, nastavnicima, stručnim radnicima i pomoćnom osoblju koji su svojim svakodnevnim zalaganjem, pregalaštvom i posvećnošću pokazali da školu ne čine samo zidovi već ljudi i njihovi kapaciteti", navode iz te osnovne škole.

Zahvalili su se i njihovim učenicima koji su strpljivo, po suncu i kiši, dočekivali autobuse, i što su se odgovorno i dostojanstveno odnosili prema cjelokupnoj organizaciji nastave.

"Hvala muškom dijelu našeg kolektiva koji je pomagao prilikom opremanja JU OŠ "Novka Ubović", kako bi dio naše i sva djeca iz pomenute škole nesmetano pohađala ovu nastavnu godinu. Hvala našim vrijednim i posvećenim radnicama u Gimnaziji "Luča" koje su neumorno donosile vode sa izvora, kako bi naši učenici imali za piće i higijenske potrebe, jer eto, i to je moguće, da škola nema vodu u 2022. godini, u jednom glavnom gradu u Evropi. Hvala roditeljima naših učenika koji su nam ogromna podrška i važni partneri da istrajemo u ovoj teškoj i dugoj borbi. Hvala kolegama iz JU OŠ ,,Marko Miljanov" , JU OŠ "Dragiša Ivanović" i JU OŠ "Novka Ubović" koji nas domaćinski i prijateljski dočekuju i koji su značajni saveznici u našoj organizaciji nastave. Agenciji "Inrut" i njihovim vozačima dugujemo zahvalnost jer svakodnevno, odgovorno prevoze naše učenike i brinu se o njihovoj bezbijednosti u saobraćaju", navodi se u saopštenju.

Istakli su da se nadaju da će listu stvari na kojima su zahvalni proširiti sljedeće godine.

"Do tada umjesto jelke u holu škole, okitićemo rastinje koje je okupiralo mjesto gdje je već odavno trebala početi izgradnja škole. Takođe, nadamo se i vjerujemo da škola koja nosi slavno ime, čitav kolektiv i svi naši učenici neće biti zaboravljeni i da će nam uskoro iznjedriti dugo očekivani objekat dostojan mjesta Masline", zaključuju iz OŠ "Vladmir Nazor".

Bonus video: