Fondacija Volonteri podijelila tri hiljade novogodišnjih paketića djeci iz sedam opština

"Djeca u Crnoj Gori generalno žive u jako lošim socio-ekonomskim uslovima. Trudimo se da pomognemo u skladu sa resursima kojima raspolažemo. Bitno je da građani znaju da djeca računaju na nas, jer sami ne mogu", kazala je Marina Došen

2139 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije, Foto: fondacija volonteri
Sa akcije, Foto: fondacija volonteri

Fondacija Volonteri Crne Gore je uz pomoć kompanija i građana prikupila i podijelila 3.000 novogodišnjih paketića za djecu iz sedam crnogorskih opština.

Kako se navodi u saopštenju Fondacije, "trudili smo se da obuhvatimo centralni, južni i sjeverni dio Crne Gore. Akcija prikupljanja je počela 9.decembra, prikupljena su sredstva za kupovinu određenog broja paketića, dok smo ostatak dobili od strane naših građana".

Marina Došen iz Fondacije, zahvalila se partnerima i građanima koji su dali doprinos i uradili dobru stvar za najmlađe.

Kako kaže, "veliki broj djece živi u siromaštvu i potrebna im je podrška i pomoć društva i sistema".

Došen ističe da, "djeca u Crnoj Gori generalno žive u jako lošim socio-ekonomskim uslovima. Trudimo se da pomognemo u skladu sa resursima kojima raspolažemo. Bitno je da građani znaju da djeca računaju na nas, jer sami ne mogu".

Dodaje da, "djecu ne možemo targetirati, jer im je dovoljno breme koje nose u svakodnevnici, ali svaka naša akcija koncipirana je u skladu sa posebnom pažnjom za najmlađe članove našeg društva".

Došen je istakla da su akciju realizovali volonteri Fondacije, koji su posjećivali domaćinstva i ustanove u nadi da će najmađima uljepšati praznike.

"Hvala svima koji su nam pomogli u realizaciji ove akcije. Na kraju, možemo reći da je rezultat 1:0 za humanost", zaključila je Došen.

Bonus video: