Đukanović: Bijelo Polje je neprelazna brana za izazove sa kojima se ostatak društva susreće

"Ovaj će prostor biti integrisan u turističku ponudu sjevera Crne Gore, i stati uz bok sa najboljim uzorima upravljanja planinskim destinacijama, koji privlače turiste tokom cijele godine", naglasio je Đukanović

9139 pregleda 16 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Milo Đukanović čestitao je 3. januar Dan Opštine Bijelo Polje, gradskom rukovodstvu i svim građanima.

"Današnje Bijelo Polje odlikuje promišljen i dinamičan razvoj, usmjeren prevashodno ka unaprjeđenju kvaliteta života građana", navodi se u saopštenju Službe za informisanje predsjednika.

Đukanović naglašava da će Bijelo Polje, kao uzor po mjeri privrede na nedovoljno razvijenom sjeveru, započetim i planiranim razvojnim projektima postati prepoznatljiv turističko rekreativni prostor.

Kako kaže, ovaj će prostor, "biti integrisan u turističku ponudu sjevera Crne Gore, i stati uz bok sa najboljim uzorima upravljanja planinskim destinacijama, koji privlače turiste tokom cijele godine".

"Tradicionalno gostoprimstvo, međunacionalni i međuvjerski sklad po kome je Bijelo Polje prepoznato i zbog koga se u njega dolazi, svojim kvalitetom ostaje neprelazna brana izazovima sa kojima se kao društvo u cjelini susrećemo u ovom veoma nestabilnom vremenu nasrtanja na iskonske vrijednosti građanskog identiteta i državnog integriteta Crne Gore", naglasio je Đukanović.

"Uvjeren da će se lokalna uprava sa posebnom odgovornošću i u ovom mandatu odnijeti prema snažnoj podršci građana, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: