U tivatskim hotelima i privatnom smještaju boravilo 2.800 turista

Najposjećeniji koncert tokom praznika bio je nastup Željka Bebeka

4832 pregleda 2 komentar(a)
Sa koncerta Željka Bebeka, Foto: TO Tivat
Sa koncerta Željka Bebeka, Foto: TO Tivat

Prethodnih dana je na gradskoj rivi Pine u Tivtu bilo veselo. U dobrom raspoloženju uz zvijezde domaće muzičke estrade, ušli smo u Novu 2023. godinu. Veliki broj ljudi opredijelio se da praznike provede u Tivtu, gdje je upriličen četvorodnevni program organizovan od strane Turističke organizacije i Opštine Tivat.

“Zadovoljni smo posjetom za vrijeme novogodišnjih praznika, čemu svjedoče i statistički podaci. U Tivtu je tokom praznika u svim vidovima smještaja, registrovano preko 2.800 turista, dva puta više u odnosu na godine prije pandemije korona virusa. Pored dobre posjete sa regionalnog tržišta u Tivtu je boravio veliki broj gostiju sa tržišta Rusije, Velike Britanije, Turske, Njemačke, SAD. Popunjenost hotelskih i ugostiteljskih kapaciteta bila je na zavidnom nivou. Kako saznajemo od ugostitelja lijepo vrijeme i dobar muzički program doprinio je da je grad tokom svih dana praznika bio veoma posjećen. Ovo je odličan početak godine od koje očekujemo da bude uspješna, a najave za predsezonu i ljetnju turističku sezonu 2023 to i potvrđuju,” istakla je PR TO Tivat Tamara Krstović.

Program na gradskoj rivi Pine bio je prilagođen svim generacijama i muzičkim ukusima. Prvi dan 30. decembra bio je rezervisan za najmlađe, a za dobru atmosferu za dan dočeka u Novoj 2023. godini pobrinuli su se Perpetum Mobile, Indira ex Colonia. Dnevna idila na Pinama obilježena je zvucima violine u izvođenju Verice Čuljković i DJ Danila Radusinovića, a 1. januara. nastupili su ženski tamburaški sastav La Banda i Željko Bebek čiji koncert je bio i najposjećeniji. Program Turističke organizacije Tivat i Opštine Tivat nastavio se i 2. januara uz Danijela Alibabića i DJ Bubu.

Bonus video: