Održan Peti dijalog o politikama u obrazovanju

Generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović će danas prisustvovati i Četvrtom Konzorcijumu institucija visokog obrazovanja
52 pregleda 0 komentar(a)
Mubera Kurpejović Novi Sad, Foto: Ministarstvo prosvjete
Mubera Kurpejović Novi Sad, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 22.09.2017. 08:06h

Generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović predstavila je izazove sa kojima se suočava Crna Gora u oblasti obrazovanja na Petom dijalogu o politikama u obrazovanju koji je održan 21. septembra u Novom Sadu, kazali su iz Ministarstva prosvjete.

Ona će, dodaju, prisustvovati danas i Četvrtom Konzorcijumu institucija visokog obrazovanja u okviru mehanizama saradnje NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope – CEIZ.

"Peti dijalog o politikama u obrazovanju okupio je predstavnike državnih delegacija, kao i univerziteta iz 17 zemalja, koji će razgovarati o nastavku saradnje i daljoj izgradnji kapaciteta na polju obrazovanja. Dijalog predstavlja jedan od mehanizma saradnje Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, a posvećen je unapređenju prosvjetne saradnje i modernizaciji obrazovne politike, poboljšanju kvaliteta obrazovanja i kompetenciji predavača, kao i reformi obrazovanja u inovacijama," navode iz Ministarstva.

Dvodnevnu konferenciju otvorili su predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministar nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević, zamjenik kineskog ministra prosvjete Du Džanjuen i rektor novosadskog univerziteta Dušan Nikolić.

Bonus video: