Raspisani tenderi za projekte u Herceg Novom, ukupna vrijednost iznad dva miliona eura

Traže izvođače za dogradnju Dnevnog centra, sanaciju klizišta oko Kanli kule i nabavku opreme za postrojenje za preradu otpadnih voda

2325 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Uprava za kapitalne projekte raspisala je pet tendera za projekte u Herceg Novom čija ukupna procijenjena vrijednost iznosi više od dva miliona eura.

"Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na rekonstrukciji i dogradnji Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Sutorini, kojima će biti omogućeno uvođenje servisa 27+, koji je gradu godinama potreban. Vrijednost ove nabavke procijenjena je na 505.000 eura bez PDV-a", navodi se u saopštenju.

Projekat će, dodaju, obuhvatiti i rekonstrukciju stare škole u Sutorini, koji se nalazi neposredno uz lokaciju na kojoj je izgrađen Dnevni centar. "Objekat škole je u proteklom periodu devastiran, a na ovaj način biće rekonstruisan u zdanje u kojem će se mještani okupljati, a koji čini cjelinu sa Dnevnim centrom i višenamjenskim sportskim igralištem koji su otvoreni u 2021. godini", ističu iz Opštine.

Ponude se mogu dostavljati do 2. februara. Tenderom su predviđeni zemljani, građevinski, betonski, armirački, zidarski i drugi radovi, a rok za izvođenje je 180 dana od uvođenja izvođača u posao.

Dnevni centar i škola u Sutorini: Iz projekta
Dnevni centar i škola u Sutorini: Iz projektafoto: Opština Herceg Novi

Raspisan je i tender za izbor izvođača za sanaciju klizišta u širem zahvatu tvrđave Kanli kula, procijenjene vrijednosti 945.000 eura bez PDV-a.

"Ovim projektom biće saniran problem na koji stručnjaci upozoravaju godinama, klizište koje ugrožava Kanli kulu i predstavlja opasnost za dio grada koji se nalazi u zahvatu ove tvrđave, od magistralnog puta do Starog grada. Prošlogodišnja istraživanja su pokazala da klizište zahvata više od tri hektara, te da ono uzrokuje pukotine na zidinima Kanli kule, nakon čega je izrađen i revidovan glavni projekat sanacije. Kako je ranije najavljivano iz Uprave, sanacija klizišta je prva faza velikog projekta sanacije Kanli kule", dodaje se u saopštenju.

Rok za dostavljanje ponuda je najkasnije do 2. februara do 10 sati, a rok za završetak radova je 180 dana od uvođenja izvođača u posao.

Uz taj, raspisan je i tender za vršenje stručnog nadzora nad izvođenjem radova tokom sanacije klizišta u širem zahvatu Kanli kule. Vrijednost te nabavke je 20.000 eura, a ponude će biti otvorene 2. februara.

Uprava je raspisala i dva tendera koji su, kako se ističe, ključni za funkcionisanje postrojenja za preradu otpadnih voda u Meljinama (PPOV) – nabavka opreme za završetak radova na postrojenju i vršenje stručnog nadzora u toku završetka radova.

Završetak radova na postrojenju za preradu otpadnih voda podrazumijevaće radove na popravljanju i održavanju PPOV, čija procijenjena vrijednost iznosi 670.000 eura bez PDV-a. Vršenje stručnog nadzora u toku završetka radova na postrojenju je nabavka procijenjene vrijednosti 20.000 eura bez PDV-a.

Krajnji rok za podnošenje prijava na tender za nabavku opreme je 26. januar, a na poziv za vršenje stručnog nadzora 27. januar.

Obnovljena turističko-saobraćajna signalizacija u gradskim zonama

Turističko-saobraćajna signalizacija u gradskim zonama Herceg Novog, od Igala do Meljina, obnovljena je kroz projekat koji je finansirala lokalna uprava.

"U proteklom periodu završeni su radovi na zamjeni znakova koji su bili oštećeni ili izblijedili, a na nekim pozicijama signalizacija je dopunjena novim tablama koje upućuju korisnike do odredišta", saopšteno je iz Opštine.

HN tekst
foto: Opština Herceg Novi

Projekat je koordinisao tamošnji Sekretarijat za komunalne djelatnosti, a signalizacija je raspoređena prema rješenju koje je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, u saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom.

Opština Herceg Novi je za ovu namjenu izdvojila 20 hiljada eura, a radove na sanaciji i postavljanju oko 80 tabli izvelo je preduzeće “Reklame Svijet”, koje je izabrano na javnom pozivu kao najpovoljniji ponuđač.

Bonus video: