Abazović u četvrtak sa ministrima u posjeti Pljevljima: U Opštu bolnicu stižu prečišćivači vazduha

Planirano je, kako navode, da prečišćivači u Pljevlja stižu sukcesivno, da će ih prvenstvo imati zdravstvene i obrazovne institucije, poput škola i vrtića, a zatim javne ustanove i domaćinstva

13488 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, zajedno sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Anom Novaković - Đurović i ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem posjetiće u četvrtak Pljevlja povodom alarmantne situacije sa zagađenjem vazduha u tom gradu.

Iz Abazovićevog kabineta je saopšteno da će sjutra u Opštu bolnicu stići prvi prečišćivači vazduha.

"Nakon što je na jutrošnjem sastanku premijera dr Dritana Abazovića, ministarke Ane Novaković-Đurović i direktora Agencije za zaštitu životne sredine Milana Gazdića dogovoren niz urgentnih i dugoročnih mjera", piše u saopštenju.

Planirano je, kako navode, da prečišćivači u Pljevlja stižu sukcesivno, da će ih prvenstvo imati zdravstvene i obrazovne institucije, poput škola i vrtića, a zatim javne ustanove i domaćinstva.

Obezbjeđivanje prečišćivača vazduha, dodaje se u saopštenju, će se nastaviti i za druge gradove koji ovih dana imaju problema sa velikim zagađenjem vazduha.

Abazović i ministri će u Pljevljima sjutra održati i sastanak sa predstavnicina Elektroprivrede Crne Gore, Rudnika uglja Pljevlja, Agencije za zaštitu životne sredine i ekoaktivistima u vezi aktuelne teme velikog zagađenja vazduha u tom gradu.

Bonus video: