Đukanović: Djelo Kalezića ostaje trajni dio crnogorske kulturne baštine

Kalezić je, dodaje Đukanović, svojim pjesmama obilježio i obogatio kulturu naše zemlje, uvijek ponosan na Crnu Goru i svoje Bjelopavliće iz kojih je potekao i kojima se uvijek vraćao

10715 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je porodici Kalezić telegram saučešća povodom smrti istaknutog crnogorskog umjetnika Zorana Kalezića.

"Višedecenijska uspješna karijera i zasluženo visoko mjesto na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije najbolje svjedoči o Zoranovom autentičnom muzičkom izrazu i umjetničkim dometima i vrijednostima, potvrđenim i brojnim festivalskim nagradama, i nastupima u zemlji i inostranstvu", saopštio je Đukanović.

Poručio je da će Zoran ostati upamćen kao stvaralac koji je uživao nepodijeljenu naklonost publike, kao i stručne umjetničke javnosti, svojih kolega kojima je bio uzor i učitelj.

Kalezić je, dodaje Đukanović, svojim pjesmama obilježio i obogatio kulturu naše zemlje, uvijek ponosan na Crnu Goru i svoje Bjelopavliće iz kojih je potekao i kojima se uvijek vraćao.

"Njegovo djelo ostaje kao neodvojivi, trajni dio crnogorske kulturne baštine. Zajedno sa vama Zorana danas žale mnogi njegovi prijatelji, poznanici i poštovaoci širom Crne Gore i bivše Jugoslavije. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća", piše u telegramu saučešća.

Bonus video: