Obrazovnim i zdravstvenim ustanovama uručeni aparati za prečišćavanje vazduha

Današnja donacija samo je jedan kratkoročan gest, a dugoročna rješenja se jasno vide intenziviranjem projekta toplifikacije i subvencijama na račune za električnu energiju", kazao je predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Dušan Janjušević

6278 pregleda 1 komentar(a)
Janjušević, Foto: Rudnik uglja Pljevlja
Janjušević, Foto: Rudnik uglja Pljevlja

Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Dušan Janjušević uručio je danas donaciju komapnije - aparate za prečišćavanje vazduha svim pljevaljskim osnovnim i srednjim školama, vaspitnim jedinicama vrtića Eko bajka, Domu za stare, Domu zdravlja i Zračku nade.

Janjušević je izrazio uvjerenje da će ova oprema dati doprinos zaštiti zdravlja prevashodno djece i starijih osoba u pomenutim ustanovama.

"U trenucima ekstremnog zagađenja vazduha energetske kompanije pokazuju punu društvenu odgovornost i rade sve što je u njihovoj moći na zaštiti stanovništva. Današnja donacija samo je jedan kratkoročan gest, a dugoročna rješenja se jasno vide intenziviranjem projekta toplifikacije i subvencijama na račune za električnu energiju", zaključio je Janjušević.

Direktori i predstavnici obrazovnih i zdravstvenih ustanova zahvalili su se predsjedniku Odbora direktora Rudnika na donaciji i izrazili očekivanja da će se u najkraćem roku iznaći trajna rješenja.

Bonus video: