Abazović: Božić budi nadu da svijet može biti humanije, bolje i pravednije mjesto za život

Abazović je kazao da nas ovi blagi dani svjetlosti i nade obavezuju da, unapređujući naše lične sposobnosti, darove i vrline, doprinosimo napretku naše najbliže zajednice, cjelokupnog društva i države

5775 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Božić je praznik koji simbolizuje rađanje nove nade da svijet može biti humanije, bolje i pravednije mjesto za život, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović povodom Badnjeg dana i Božića.

U svojoj čestitki navodi da vitlejemska noć nadahnjuje i poručuje da, bez obzira na izazove pred kojima se Crna Gora, Evropa i svijet nalaze, uvijek imamo priliku da gradimo odnose na platformi uzajamnog poštovanja, praštanja, čuvanja slobode, dostojanstva i razumijevanja drugog i drugačijeg.

Abazović je kazao da nas ovi blagi dani svjetlosti i nade obavezuju da, unapređujući naše lične sposobnosti, darove i vrline, doprinosimo napretku naše najbliže zajednice, cjelokupnog društva i države.

"U uvjerenju da će nesebičnost, razum i racionalnost, na koje nas poziva dan rođenja Isusa Hrista, ubuduće trajno dominirati našim ličnim i kolektivnim pregnućima i sveukupnim društvenim procesima, još jednom Vam čestitam veliki praznik", zaključio je predsjednik Vlade.

Bonus video: