Milačić: U ove blage dane okrenimo se bratskoj ljubavi, slozi i pomirenju

"Da ne zaboravimo da je sve prolazno, i politika i novac i pozicije, a da je duša vječna i da se borbom za istinu pobjeđuje", navodi Milačić

2893 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Medijski tim Prave Crne Gore
Foto: Medijski tim Prave Crne Gore

Samo ujedinjeni u bratskoj ljubavi jedni prema drugima i našoj Crnoj Gori, bez obzira na sve razlike koje imamo možemo u nove pobjede i protiv svih iskušenja, poručio je lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

"Iz prohladnih ali nikad ljepših Kuča, okupljeni u svitanje badnjeg jutra sa snagom vjere u Boga i božijom ljubavlju koju nosimo u srcu dočekujemo najveći i najradosniji hrišćanski praznik", navodi se u njegovoj čestitki.

Milačić dodaje i da je "vaskrsla i preporođena Crna Gora nakon naše velike borbe za svetinje na čelu sa blažinopočivšim mitropolitom Amfilohijem i mnogobrojnim sveštenstvom velika obaveza i amanet da se sabrani oko vjere u ove blage dane okrenemo bratskoj ljubavi slozi i pomirenju".

Naglašava i da ne zaboravimo jedni na druge u ovom prolaznom svijetu, te i da slavimo rađanje Isusa. "Da ne zaboravimo da je sve prolazno, i politika i novac i pozicije a da je duša vječna i da se borbom za istinu pobjeđuje".

"Braćo i sestre, pravoslavni rode, neka radost Božića u dušama svih nas služi kao primjer kakvi treba da budemo kao ljudi, zbog naše djece i njihove budućnosti. Neka nam je svima nazdravlje Badnji dan i Božić.Mir Božiji - Hristos se rodi, Vaistinu se rodi!", navodi se u čestitki.

Bonus video: