Knežević: Božić je potvrda sloge, mirenja svih naroda i vjera

"Božić predstavlja vječnu zublju pravoslavlja, uz jačanje vjere pravoslavne i pored svih nadolazećih iskušenja u današnjem vremenu kod nas i u svijetu", kazao je lider DNP -a

2054 pregleda 9 komentar(a)
Knežević, Foto: Luka Zeković
Knežević, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević iskazao je želju da pravoslavni vjernici Badnje veče i Božić, kao najradosniji hrišćanski praznik, dočekaju u svojim domovima, u punoj posvećenosti najplemenitijim emocijama, uz jačanje duhovnog mira, spokoja, radosti i harmonije.

On je božićne praznike čestitao, patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, sveštenstvu i monaštvu srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i rasijanju, navodi se u saopštenju DNP -a.

"Božić za pravoslavne vjernike ima najveću potvrdu u vječitom rađanju Isusa Hrista, u porukama Hristove sloge, koje u svojoj osnovi imaju i mirenje svih naroda i svih vjera", kazao je Knežević.

Knežević je dodao da, "Božić predstavlja vječnu zublju pravoslavlja, uz jačanje vjere pravoslavne i pored svih nadolazećih iskušenja u današnjem vremenu kod nas i u svijetu".

"Hristos se rodi – vaistinu", zaključio je Knežević.

Bonus video: