Nalaganje badnjaka širom Crne Gore prošlo bez incidenata

Policija je na Cetinju, gdje se na dva mjesta nalažu badnjaci, kao i prošle godine odlučila da ne postavlja zaštitne ograde niti kordon službenika kako bi razdvojila vjernike Mitrolopolije crnogorsko-primorske i Crnogorske pravoslavne crkve

28592 pregleda 12 komentar(a)
Sa nalaganja badnjaka u Podgorici, Foto: Mirko Kotlaš
Sa nalaganja badnjaka u Podgorici, Foto: Mirko Kotlaš

Nalaganje badnjaka širom Crne Gore prošlo je u miru i bez bilo kakvih incidenata.

Policija je na Cetinju, gdje se na dva mjesta nalažu badnjaci, kao i prošle godine odlučila da ne postavlja zaštitne ograde niti kordon službenika kako bi razdvojila vjernike Mitrolopolije crnogorsko-primorske i Crnogorske pravoslavne crkve.

Prije i tokom nalaganja badnjaka u centru Cetinja i oko Cetinjskog manastira bilo je vidljivo prisustvo policije, ali zbog mirnog skupa na obje strane nije bilo potrebe da policija reaguje.

"Naše procjene i preventivni rad ukazivali su da neće doći do kršenja javnog reda i mira zbog čega nije bilo razdvajanja ogradama ili korodonima. Sve je proteklo u miru", kazao je sagovornik iz Uprave policije.

Uprava policije nije zabilježila bilo kakvo remećenje mira ni u drugim opštinama gdje su se večeras na javnim mjestima nalagali badnjaci.

Policija je lani, prvi put poslije dvije decenije, odlučila da zbog nalaganja badnjaka u Prijestonici ne postavlja zaštitne ograde.

Povezani članci

06. Januar 2022.

Posle 20 godina bez ograde na Cetinju

Bonus video: