Đurović: Slobodarstvo je bilo i ostalo temeljna i trajna vrijednost Mojkovca

"U jednom vremenskom periodu Mojkovac je postao simbol napretka, ekonomskog i industrijskog razvoja sjevera Crne Gore, pa sam uvjerena da će nova uprava ovog grada dati maksimalan doprinos da se Mojkovac vrati starim stazama uspjeha i prosperiteta"

5508 pregleda 1 komentar(a)
Đurović, Foto: Skupština Crne Gore
Đurović, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 7. januara, Dana opštine Mojkovac, predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, odbornicima i građanima Mojkovca.

"Slava crnogorskog oružja mnogo puta se dokazala u našoj istoriji, pa tako i 7. januara 1916. godine na Mojkovcu, kada su junaci iz svih krajeva Crne Gore pokazali hrabrost, srčanost i odlučnost i pružili herojski otpor okupatorskim snagama na brdima iznad ovog grada. Mojkovac je dao veliki doprinos i pobjedi nad fažizmom u borbi za slobodu našeg naroda i, u tom smislu, uvijek će zauzimati posebno mjesto u istoriji Crne Gore", navela je Đurović.

Dodaje da slobodarstvo bilo i ostalo temeljna i trajna vrijednost ovog grada u dolini rijeke Tare.

"U jednom vremenskom periodu Mojkovac je postao simbol napretka, ekonomskog i industrijskog razvoja sjevera Crne Gore, pa sam uvjerena da će nova uprava ovog grada dati maksimalan doprinos da se Mojkovac vrati starim stazama uspjeha i prosperiteta za sve njegove građanke i građane. Imajući u vidu brojne ljudske, prirodne i privredne potencijale ovog kraja, lokalna samouprava u saradnji sa državnom vlašću, mora stvoriti pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje investitora kako bismo motivisali Mojkovčane, a posebno mlade ljude da ostaju na svojim ognjištima i tu grade svoje živote i karijere", navodi Đurović u čestitki.

Bonus video: