Đukanović: Mojkovac simbol crnogorske slobodarske misli i požrtvovanja

"Domaćinsko upravljanje raspoloživim privrednim i prirodnim resursima, doprinijelo je percepciji Mojkovca kao destinacije povoljne za investiciona ulaganja, razvoj preduzetništva, a posebno turuzma kroz ukupan razvoj turističke ponude, zimskih sportova i hotelijerstva"

8189 pregleda 25 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 7. januara - Dana Opštine Mojkovac, predsjedniku opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine Opštine Marku Janketiću, odbornicima i svim građanima Mojkovca.

"'Mojkovac je grad bogate istorije, čiji žitelji vjekovima baštine slobodarstvo kao vanvremenu vrijednost, ponosno stojeći na braniku svoje države. Uz nemjerljiv doprinos u istorijskim bitkama za slobodu, kako svog tako i drugih naroda, Mojkovčani su se istakli i u antifašističkoj borbi, usljed čega je ovaj grad i zavrijedio da postane simbol crnogorske slobodarske misli i požrtvovanja, prema čemu se odnosimo s posebnim pijetetom", naveo je Đukanović u čestitki.

Dodaje da je "zahvaljujući dugogodišnoj odgovornoj politici lokalnog rukovodstva, uz podršku države, Mojkovac doživio period dinamičnog prosperiteta, koji je pratio ukupan razvoj Crne Gore".

"Domaćinsko upravljanje raspoloživim privrednim i prirodnim resursima, doprinijelo je percepciji Mojkovca kao destinacije povoljne za investiciona ulaganja, razvoj preduzetništva, a posebno turuzma kroz ukupan razvoj turističke ponude, zimskih sportova i hotelijerstva u ovom kraju Crne Gore, u čemu je pravilno prepoznat i iskorišćen strateški položaj grada. Uvjeren sam da će i novo lokalno rukovodstvo, nastaviti ranije trasiranim putem razvoja, na dobrobit žitelja ovog grada i cijele Crne Gore", navao je Đukanović.

Bonus video: