AMSCG: Putevi suvi, mjestimično smanjena vidljivost

Iz AMSCG su saopštili da do ponedeljka neće biti totalnih obustava saobraćaja na državnim putevima

3256 pregleda 0 komentar(a)
Autoput (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Autoput (ilustracija), Foto: Boris Pejović

U većem dijelu Crne Gore saobraća se po pretežno suvim putevima, a mjestimično je smanjena vidljivost po kotlinama i duž riječnih tokova, saopštili su iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG su kazali da je na putevima pored rijeka i kosina moguća pojava sitnijih odrona.

Oni su savjetovali opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Iz AMSCG su saopštili da do ponedeljka neće biti totalnih obustava saobraćaja na državnim putevima.

Kako su podsjetili, od 15. novembra do 1. aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

"Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra“, naveli su iz AMSCG.

Oni su rekli da je na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sva vozila.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, zbog rekonstrukcije puta saobraća se naizmijenično na mjestu radova.

Na magistralnom putu Podgorica-Bioče saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguća je i povremena obustava ne duža od 15 minuta, zbog izgradnje bulevara Vilija Branta.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica, u mjestu Donja Lastva, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.