TO: U Rožajama očekujemo dobru sezonu

"Broj gostiju sa emitivnih tržišta u našem gradu bilježi rast od 12 odsto u odnosu na prethodne dvije godine, popunjenost smeštajnih kapaciteta na teritoriji Rožaja je oko 61 odsto", kazali su iz TO Rožaje

2184 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Broj gostiju u Rožajama bilježi rast od 12 odsto u odnosu na prethodne dvije godine, saopštili su iz Turističke organizacije (TO) tog grada i dodali da očekuju dobru zimsku sezonu.

"Očekujemo dobru sezonu. S obzirom na to da je pandemija koronavirusa pri kraju, povećalo se i kretanje gostiju sa emitivnih tržišta. Njihov broj u našem gradu bilježi rast od 12 odsto u odnosu na prethodne dvije godine", kazali su agenciji Mina-business iz TO Rožaje.

Oni su naveli da je najveći broj gostiju iz Njemačke i Luksemburga.

Iz TO su rekli da je popunjenost smeštajnih kapaciteta na teritoriji Rožaja oko 61 odsto, što je rast od 15 odsto na godišnjem nivou. Oni su dodali da je prema strukturi gostiju najviše onih između 35 i 60 godina.

TO Rožaje, prema riječima njenih predstavnika, ulaže velike napore u pripremu zimske turističke sezone, kroz plan manifestacija i pripreme i aktivnosti za realizaciju početka rada skijališta.

Oni su kao jedan od ključnih problema sa kojim se susreću naveli nedostatak finansija.

Bonus video: