Ministarstvo zdravlja: Napad na ljekara nedopustiv, nadležni organi da reaguju

"Očekujemo da nadležni organi u najkraćem roku preduzmu sve zakonom raspoložive mjere i na taj način pokažu da država istinski štiti interese najhumanijeg poziva", navodi se u saopštenju

8865 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo zdravlja osudilo je sinoćnji napad na ljekara u jedinici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) u Podgorici.

"Najoštrije osuđujemo napad na ljekara koji je sinoć bio žrtva nasilničkog ponašanja i agresije nesavjesnih pojedinaca", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Ističu da je nedopustivo da zdravstveni radnici koji su svoj život i radni vijek posvetili humanom pozivu budu izloženi uvredama, verbalnim i fizičkim napadima tokom obavljanja posla.

"Očekujemo da nadležni organi u najkraćem roku preduzmu sve zakonom raspoložive mjere i na taj način pokažu da država istinski štiti interese najhumanijeg poziva", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je neophodna brza reakcija nadležnih organa kako bi se što prije rasteretila javnost koju su prije nekoliko dana uznemirile scene nakon saobraćajnog udesa u tunelu Lokve, "u kojem je jedno lice smrtno stradalo, a ekipa hitne medicinske pomoći bila izvrgnuta napadima i javnom linču dok je obavljala svoj zadatak".

"Cilj je da da se ove nemile scene više nikada ne ponove i da se zdravstvenim radnicima omogući da profesionalno i kvalitetno obavljaju svoj posao za šta je neophodna pomoć cjelokupnog društva, od institucija do građana", zaključili su iz Ministarstva zdravlja.

Bonus video: